Hogyan lett a bronzesélyből aranytörténet?

Dunaszerdahely |

<p>Nem tódultak a tömegek, mint a DAC focimeccseire. Több volt a figura a felállított sakktáblákon, mint ahányan összejöttünk, de akik megjelentek a Vermes-villában, egytől egyig boldogan távoztak.&nbsp;</p>

Mert olyan embereket ismerhettek meg, akik türelmükkel, mérhetetlen kitartásukkal, magas fokú játékintelligenciájukkal és (nagy)mesteri tudásukkal szereztek hírnevet és elismerést a városnak. Kitárulkoztak előttünk, és önmaguk előtt is. A március végén extraligát nyert dunaszerdahelyi sakkcsapat tagjaival, vezetőivel találkoztunk, ismerkedtünk három kerek órán keresztül. Ők maguk is meglepődtek, mennyi minden lakozik bennük, mennyire kinyílnak, ha kedvenc játékukról, a városhoz, a klubhoz való kötődésükről mesélhetnek a hallgatóságnak. Öltönybe öltöztek, nyakkendőt kötöttek, mert ünnep volt számukra ez az est. A győztes bábuháború megünneplése. Bronzesélyekkel vágtak neki a bajnokságnak. Tavalyi ezüstérmük sem rangsorolta őket a hármadik helynél előbbre az erősorrendben. Végül az ő aranytörténetükről szólt az extraliga legutóbbi évada. Mert a várt sikerek mellett legyőzték az erősebbeket: a szinte teljes szlovák olimpiai csapatot felvonultató pozsonyi Slovant, s a legvégén, az ólublói rangadók rangadóján az addig vezető árvai falu, Dunajov légiós hadát. Azóta a dunaszedahelyiek diadaláról beszél a hazai sakkvilág. Példátlan csapatszellemükről, összetartásukról legendák keringenek. Az évek óta itt játszó magyarországi nagymesterek és nemzetközi mesterek mellé felnőttek a hazai tehetségek, és olyan társasággá értek, amely egyedülálló az extraliga mezőnyében. Játéktudásuk mellett fantasztikus emberek, derült a ki a Vermes-villa hűvös falai között, ahol emberségükkel, közvetlenségükkel meleget loptak szívünkbe. Szerények és okosak is, tette hozzá valaki, mikor felállt a kétórás élménybeszámoló után, hogy megnézze a játékosok bónuszként kínált villámpartijait. Nem jöttek tömegek tapsolni nekik, de ott volt a polgármester és a sportért felelős jobbkeze is. Mert érezték, nem akármilyen élményben lesz részük. Tavaly már adtak városi díjat a klubnak, most azon törik a fejüket, mivel lehetne megkoronázni az aranycsapatot. A pályagolfozók után Dunaszerdahely sporttörténetében a város második aranycsapatát. Mi történne, ha a bajnoki címmel kiharcolt Európakupa-szereplés támogatása lenne a jutalom? Szeptemberben Bilbaóba szól a meghívó. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?