Hetente lesz bajnoki Párkányban

Párkány/Kamocsa |

<p>Két régi-új szereplővel bővült az érsekújvári területi bajnokság mezőnye. Mindkettőt a III. osztályba sorolta be a sporttechnikai bizottság. A párkányi fakónál és a kamocsaiak esetében az is közös, hogy egy évig szüneteltették tevékenységüket.</p>

A párkányi fakó a 2012/ 2013-as évadot feljutó helyen fejezte be, így a szurkolókat hidegzuhanyként érte a csapat váratlan megszűnése. „Játékosaik közül néhányan legendás labdarúgók voltak. A kollektíva magára vállalta az összes anyagi kiadást. Baráti alapon működött a csapat, az egyesület kizárólag a játékteret és az öltözőket biztosította számukra. Aztán úgy döntöttek, hogy bedobják a törülközőt. A játékosok zöme szétszéledt, és a környékbeli falvakban folytatta. Most annak örülünk, hogy a nézők ezután minden hétvégén láthatnak hazai bajnoki összecsapást Párkányban” – tájékoztatott Farkas Gábor, a IV. ligás A csapat vezetője. „Nem lehet más célunk, mint a bajnoki cím elhódítása, aztán a többit majd meglátjuk. Tizenöt fős keretünk van, mindenki visszatért korábbi sikerei színhelyére. A legfiatalabbak közé tartozik a harminc év körüli Ján Oravec és Tallósi Roland. Smida Tibor viszont már közel van az ötödik ikszhez. Itt-ott majd az A csapattól is kapunk játékosokat” – tette hozzá Detven Ferenc, a B csapat játékosedzője, aki garamkövesdi kiruccanásáról tér vissza a középhátvéd posztjára.

A kamocsaiak a II. osztály sereghajtójaként végeztek a 2012/2013-as évadban. A bajnokság hajrájában már alig tudtak összeszedni tizenegy épkézláb focistát. Az utánpótlásra sem építhettek, hiszen az ifjúsági csapatuk, melynek többségét érsekújvári labdarúgók alkották, időközben megszűnt. „Nem akarjuk, hogy a gyönyörű pályánk tönkremenjen, ezért elkezdtünk edzeni és felkészülési meccseket is játszottunk. Megbeszéltük a szurkolókkal, és közösen eldöntöttük, hogy benevezünk a bajnokságba. Kisebb-nagyobb rendszerességgel nagyjából húszan látogatják az edzéseket. Javarészben 21–22 éves játékosaink vannak, akik régebben az ifiben szerepeltek. Néhányan ügyesen bánnak a labdával, és úgy érzem, szívből fociznak. Csapatunk játékosedzője Lukács Péter, aki a kapuból irányítja majd társait a bajnoki küzdelmek során” – számolt be a változásokról Dömötör Ferenc kamocsai klubalelnök és titkár, aki játékosként két évtizeden át erősítette a csapatot. A tisztségviselő nyomatékosította, hogy szűkös anyagi háttérrel kezdik őszi szereplésüket, s nincs is más céljuk, mint a tisztességes helytállás.

Vasárnap (17.00) mindkét újonc otthon kezd: a párkányi fakó a garamkövesdieket, a kamocsaiak a Dedinkát fogadják.

Ábel Gábor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?