Hazai westerndiadalok Kőhídgyarmaton

wstrn

Kőhídgyarmaton zajlott a Westernlovagló Vándorkupa 2022 harmadik versenye. Tökéles időben, jó pályán, ezúttal az eső is elkerülte a házigazda Kotra-ranchot.

„A korábbinál kicsit kevesebben voltunk – mintegy 40 lovas – , de ebben az is közrejátszott, hogy Galántán is volt verseny. Nem baj, így legalább nem húzódott el, nem volt unalmas a viadal – mondta a szervezésről Kotra Péter, aki idei jó formáját hazai pályán is bizonyította. – Két második helyem után most én voltam a leggyorsabb az open szlalomban, hordókerülésben pedig a második legjobb időt értem el. Másfél hónapja van edzésben lovam, Peppy Schick Playboy, vele megy egyre jobban a versenyzés. Jólesett, hogy nyertünk, s ráadásul 22 másodperc körüli idővel. Többen voltak a junior lovasok, mint a többiek, talán jobban érdekli őket a lovaglás. Annak is örülök, hogy jól sikerült a versenyszervezés, amire a visszajelzésekből lehet következtetni, a pálya is tetszett, s a nézők is elégedetten távoztak. Nálunk a szokásos vándorkupás, gyorsasági számokból álló menü mellett ügyességi, trail számot is rendeztünk, 15 indulóval. Ebben a bátorkeszi Cséplő Kinga volt az első. Korábban nálunk edzett, s most ranchunk lova, Painted Chick Playboy nyergében lovagolt, további lovasaink közül Pereszlényi Zsófia Csillámmal a harmadik, lányom, Kotra Eleonóra Shy On Ice-szel a negyedik és Licskó Niki Peppy Chick Playboyjal az ötödik helyen zárt.”

Kőhídgyarmati győztesek – junior szlalom (19 induló): Carla Scholtzová (Kam Smart Chic Ella, Ranč nad Dunajom – Dunaradvány), hordókerülés (21): Bašternák Anna (Hangin With Dun It, Egri Western Team); open, szlalom (11) Kotra Péter (Peppy Schick Playboy, Kotra-ranch), hordókerülés (11): Bernáth Erika (Kotra Schick Playboy, Bobek Farm, Naszvad); profi open, szlalom (1): Kiss Péter (Pidi Jack, Nyékvárkonyi Lovasklub), hordókerülés (1): Sarah Hochelová (Titan, JK Lángov dvor); trail: Cséplő Kinga (Painted Chick Playboy, Kotra-ranch).

A vándorkupa következő versenye július 2-án lesz Galántán

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?