„Hazai pályán minden megtörténhet!”

Érsekújvár. Ján Jaško irányításával (novemberben került Budapestre) a magyar jégkorong-válogatott öt mérkőzést játszott: egyet megnyert (Hollandia 10:1), hármat elveszített (Havířov 6:3, Finnország B 3:0, Szlovákia junior válogatottja 8:1), egy találkozó pedig döntetlenül végződött (Szlovákia jun. 4:4).

Érsekújvár. Ján Jaško irányításával (novemberben került Budapestre) a magyar jégkorong-válogatott öt mérkőzést játszott: egyet megnyert (Hollandia 10:1), hármat elveszített (Havířov 6:3, Finnország B 3:0, Szlovákia junior válogatottja 8:1), egy találkozó pedig döntetlenül végződött (Szlovákia jun. 4:4).Meglepődtél, amikor a Magyar Jégkorong Szövetség megkeresett és felkért, vállald el a B-csoportos világbajnokságra készülő válogatott irányítását?

Bevallom őszintén, nem számítottam a külföldi ajánlatra. Egy éve történt ugyan, de még mindig a Zólyomban történtek foglalkoztattak. Mint ismeretes, nem szerepelt rosszul az extraligás együttes, mégis egyik napról a másikra menesztettek. Voltak elképzeléseim, talán az volt a baj, hogy nem tudtam közös nevezőre jutni a szakvezetőkkel és a szponzorokkal. Mivel Szlovákiában nem kaptam megfelelő ajánlatot, örömmel elfogadtam a magyarországit. Augusztusban már tárgyaltam az illetékesekkel, akik aztán novemberben konkrét szerződéssel jöttek.Rögtön igent mondtál?

Megkérdeztem az illetékesektől, hogy mik az elképzeléseik. Ők kerek perec megmondták: azért szerződtetnek, mert 2002-ben Magyarországon lesz a B-csoportos világbajnokság, s azt szeretnék, ha a csapat hazai jégen kiharcolná az élvonalba jutást. Nekem ez annyira megtetszett, hogy azonnal igent mondtam.Mennyire ismered a magyar hokit?

Korábban nem nagyon érdekelt, most már azért van áttekintésem, a bővebb keretben 25-26 éves fiatalok találhatók, akik jól korcsolyáznak, és az erőnléttel sincs különösebb probléma. Sokkal több komoly meccset kellene játszaniuk.Képesnek tartod az együttes, hogy kiharcolja az élvonalba jutást?

Miért ne, hazai pályán minden megtörténhet! A hátra lévő három hónapban még sokat fejlődhetünk. Január végén ismét Csehországba megyünk edzőtáborba, többek között megmérkőzünk a Havířovval, a Třineccel és a Vítkovicével. Ezektől a csapatoktól sokat tanulhatunk. Márciusban hazai környezetben készülünk, majd zsinórban következnek a barátságos meccsek. Azért választottunk ilyen sűrített programot, mert a dunaújvárosi és a székesfehérvári B-csoportos világbajnokság is maratoni lesz: hét nap alatt öt találkozót játszunk.

Karácsony előtt Szlovákiában a házigazdák junior válogatottja ellen mérkőztetek. Érsekújvárott megsemmisítő vereséget szenvedtetek, aztán Nagytapolcsányban, a visszavágón meglepő, 4:4-es döntetlent harcoltatok ki. Mit mondtál a fiúknak az 1:8 után?

Azt, hogy naívan hokiztak, figyelmetlenül védekeztek. Budai kapust kivéve mindenki csalódást okozott. Arra kértem a játékosokat, szedjék össze magukat a viszszavágóra, mutassák meg, hogy a jóval nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen is képesek helytállni. Egy nappal később aztán már betartották a taktikai utasításokat, és ha nem állunk hadilábon a szerencsével, akár a győzelmet is megszerezhettük volna.Hogyan beszélsz a játékosokkal?

Többnyire angolul; a vb-ig, remélem, magyarul is megtanulok...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?