Hazai elsőség Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely. Kiváló hangulatban, zökkenőmentesen zajlott és hazai elsőséget hozott a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának első idei eseménye, a teremfocitorna. A városi sportcsarnokban tegnap 13 iskola indított csapatot, s ez a bajnokság új részvételi csúcsa.

Dunaszerdahely. Kiváló hangulatban, zökkenőmentesen zajlott és hazai elsőséget hozott a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának első idei eseménye, a teremfocitorna. A városi sportcsarnokban tegnap 13 iskola indított csapatot, s ez a bajnokság új részvételi csúcsa. „Gyors ütemben zajlottak a mérkőzések, összesen harmincegy fért a műsorba. Úgy vettem észre, mindenki elégedetten távozott. Már a korábbi években is hajszálon múlott, hogy nem értünk el kiugró sikert. Tegnap a harmadik meccsre igazi csapattá értek a fiúk, volt fazonja a játékuknak, s ezután már megállíthatatlanul játszottak. Évek múltán újra megnyertük a bajnokságot, fociban, hazai környezetben most először” – értékelte a történteket Kálmán Miklós tornaszervező.

EREDMÉNYEK – A-csoport: Dunaszerdahely–Galánta 1:1, Léva– Párkány 1:1, Dunaszerdahely–Léva 0:0, Galánta–Párkány 4:0, Galánta–Léva 1:3, Párkány–Dunaszerdahely 0:1. A sorrend: 1. Léva, 2. Dunaszerdahely, 3. Galánta, 4. Párkány.

B-csoport: Ipolyság–Somorja 3:3, Érsekújvár–Ipolyság 0:2, Somorja–Érsekújvár 2:0. A sorrend (büntetők döntöttek): 1. Ipolyság, 2. Somorja, 3. Érsekújvár.

C-csoport: Szenc–Pozsony 1:1, Komárom (egyházi)–Szenc 0:0, Pozsony–Komárom (egyházi) 4:0. A sorrend: 1. Pozsony, 2. Szenc, 3. Komárom (egyházi).

D-csoport: Nagymegyer–Zselíz 2:1, Komárom (Selye)–Nagymegyer 3:0, Zselíz–Komárom (Selye) 0:3. A sorrend: 1. Komárom (Selye), 2. Nagymegyer, 3. Zselíz.

Negyeddöntő: Léva–Somorja 1:1 – büntetőkkel 1:2, Ipolyság– Dunaszerdahely 0:2, Pozsony– Nagymegyer 2:0, Komárom (Selye)–Szenc 2:0.

Elődöntő: Somorja–Pozsony 1:2, Dunaszerdahely–Komárom (Selye) 1:0.

Helyosztók – döntő: Dunaszerdahely–Pozsony 2:0, a 3. helyért: Komárom (Selye)–Somorja 6:2, az 5. helyért: Léva–Szenc 7:3, a 7. helyért: Ipolyság–Nagymegyer 3:0, a 9. helyért: Komárom (egyházi)– Galánta 5:2, a 11. helyért: Zselíz– Érsekújvár 7:1.

A vendéglátók mögött a pozsonyiak lettek a másodikok, a komáromi Selye gimi a harmadik. A különdíjakból is kettő otthon maradt: a torna legjobb játékosa Lelkes Ádám, legjobb kapusa Zsoldos Péter lett. Gólkirálynak a komáromi (Selye) Csóka Tibort hirdették ki, öt találattal.

Aranyérmesek: Zsoldos Péter– Lelkes Ádám, Kovács Péter, Ferenczi Tamás, Somogyi Ákos, Varga Roman, Jávorka Viktor, Szerda Dávid, Kovács Gábor, Egri Attila, Varga Balázs és Kálmán Péter. Felkészítő tanárok: Lelkes József és Mancal Attila. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?