Hat hazai elsőség hat ország karatékái között

cserepes zoltán

Dunaszerdahelyen zajlott a helyi Seishin Karateklub szervezésében a 2022-es nyílt szlovák bajnokság. Hat ország 260 versenyzője lépett tatamira, és 35 hazai induló közül hat, a jövő ígéretei közé tartozó karatéka örülhetett az elsőségnek. A verseny a hatévesektől egészen felnőtt korig különböző korosztályokban és azon belül súlycsoportokban folyt – küzdelemben. Markovics János, a szlovák szövetség elnöke értékelt lapunknak.

Hat hazai elsőség született. A győztesek mindannyian a jövő ígéretei?

Majd meglátjuk, mire viszik. Szeptemberben kezdtek, kisebbek és nagyobbak is vannak köztük, de komoly versenyzővé csak öt-hat év kitartó munkájával lehet érni. Ügyes gyerekekről van szó, a tehetségük, az érzékük megvan hozzá, szeretném, ha megmaradnának, s nem gyarapítanák azok táborát, akik abbahagyják.

Közben versenyeztek a válogatott kerettagok is, de nem kerültek a győztesek közé...

Ám jól teljesítettek. Cserepes Zoltán a második helyen végzett a felnőttmezőnyben, a döntőben hosszabbításban kapott ki osztrák ellenfelétől, mégis ő lett a verseny legtechnikásabb versenyzője. Sárai Csongor egy győztes küzdelemmel lett harmadik. Bíró Bendegúz és Vígh Lara szintén alulmaradt a döntőben.

Cserepes Zoltán lett a torna legtechnikásabb versenyzője. Nem valamelyik kategóriagyőztesnek jár e cím?

Úgy szokott lenni. A legharcosabb versenyző is egy spanyol fiú lett, aki szintén nem győzött, mert szabálytalankodott a döntőben, és elveszítette azt, de ez a tornán mutatott teljesítményét nem befolyásolta. Cserepes Zoltánt motiválni akartuk a díjjal. Munkát talált, éjjel-nappal dolgozik, s nem készülhetett fel kellőképpen a versenyre.

Legnagyobb versenyükön a legnagyobb kitörési lehetősége volt az utánpótlásnak?

Nekik még jön az október elején esedékes nagy gálánk, a Kovács Kata Zsófia-emlékverseny, de a nyílt bajnokság is egy lehetőség volt. Mivel mindenki nem mutathatta meg felkészültségét, fontos lesz az újabb próbatétel, hogy kijelölhessük az indulókat a szófiai utánpótlás-Eb-re.

Érdekes

Seishines érmek Dunaszerdahelyen

Arany: Boráros Judit, Csölle Kincső Viktória (Dunaszerdahely), Bogyai Dorka, Tercs Máté, Rácz Kristóf (Ekecs), Bödők Beatrix (Nemesócsa)

Ezüst: Bíró Bendegúz, Both Máté, Hansen Péter, Pullman Vivien, Póda Natália, Lavu Botond (Dunaszerdahely), Cserepes Zoltán (Nemesócsa), Vígh Lara (Ekecs), Fábián Viktor, Papp Alex, Sárai Luca (Keszegfalva)

Bronz: Rakus János, Sárai Csongor, Tóth Koppány, Rakus Nikolett, Kuchár Dávid, Horváth Nimród, Dolník Patrik (Keszegfalva), Kiss Zalán, Polin Zsófia, Bartalos Liza, László Lenke, Hansen Axel, Kubicska András, Póša Gábor, Póša Viktória (Dunaszerdahely), Bittera Dániel (Ekecs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?