Hat gól a MOL Arénában: Koštrna bombája, Sharani sprintjei

ramirez
Dunaszerdahely |

Kellemes hangulatú edzőmeccsen a DAC futballcsapata 3:3-as döntetlent játszott a szlovák U21-es válogatott ellen. Koštrna bombagólt lőtt, Herc visszatért a MOL Arénába, Sharani többször is megvillant. A mérkőzéssel mindkét edző, Peter Hyballa és Adrián Guľa is elégedett volt.

A DAC az első félidőben már 2:0-ra vezetett, előbb Šimčák szép passza után Ramirez talált a hálóba, majd Koštrna lőtt kapásból brutális bombagólt a léc alá. A második félidőben a szlovák U21-esek egy perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek Chobot és Strelec révén. Mindkét edző sokat cserélt, Hyballa több tizenéves játékosnak is lehetőséget adott. Csereként beállt a ghánai Sharani is, aki többször is megvillantotta tehetségét, Taiwónak nagyszerű gólpasszt adott. A döntetlent végül Adamec megpattanó lövése állította be.

„Az első félidőben nagyon jó megmozdulásaink voltak, jobbak voltunk, mint az ellenfél. A szünet után kiegyenlítődött a játék. Nagyszerű dolognak tartom, hogy több fiatal játékos is kipróbálhatta magát” – mondta a DAC csapatkapitánya, Kristián Koštrna, aki 45 percet töltött a pályán.

Az U21-es válogatottat irányító Adrián Guľa arról beszélt, az azerbajdzsáni váratlan Eb-selejtezős vereség után csapatának kicsit megcsappant az önbizalma, de fokozatosan belelendültek. „A DAC ellen nem egyszerű játszani, de ez a játékstílus, a gyors letámadás remekül felkészített minket a franciák elleni selejtezőre. Nagyon jó erőpróba volt ez számunkra” – jegyezte meg Guľa.

A szlovák U21-es válogatottban pályára lépett két DAC-játékos is, Oravec és Bednár, valamint a dunaszerdahelyiektől kölcsönadott Švec, Almási és Špiriak. Egy ismerős arc is visszatért a MOL Arénába, Christián Herc, aki az elmúlt szezon végén igazolt Plzeňbe.

„Nagyon örültem, hogy az egykori klubom ellen játszhattam, vártam, hogy újra találkozzak a volt csapattársaimmal és Hyballa edzővel. Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy a MOL Arénában volt a mérkőzés. Igazságos döntetlen született, szerintem a nézőknek is tetszett a meccs” – nyilatkozta lapunknak Herc, aki Plzeňben egyelőre nem tudja magát beverekedni a csapatba. „Az első hetekben még csak ismerkedtem a környezettel, de remélem, lassan javulni fog a helyzet, és elkezdek játszani” – mondta Herc, de már nem tudta befejezni a mondatot, mert Peter Hyballa minden létező módon próbálta kizökkenteni a szerepéből, míg végül a középpályás el nem röhögte magát.

„Az első harminc perc nagyon jó volt, jól működött a magas letámadás. Aztán a szlovák válogatott is feljött, de mi nagyon szép gólokat rúgtunk – értékelte a meccset Hyballa. – A szünetben azt mondtam a csapatnak, egy kicsit húzódjunk vissza, de ez nem volt jó ötlet. Nekünk folyamatosan le kell támadnunk. Sokat cseréltem, U19-es és U17-es játékosoknak is lehetőséget adtam, és nagyon jól mutatkoztak. Jó tempójú meccs volt.”

A védelem közepén például a cserék után a 18 éves Dolinský és a 16 éves Szalma játszott, de a nézők főleg a „ghánai gyorsvonatként” aposztrofált Sharani sprintjeire figyeltek fel. „Nagyszerű sebessége van, de taktikailag még fejlődnie kell – jegyezte meg Hyballa. – Egyelőre szerintem azt gondolja, hogy a gegenpressing valami kaja az étlapról, de nagyon gyors, erős, remekül fejel, és a jobb oldalról befelé cselezve remekül lő ballal.”

Érdekes

DAC–Szlovákia U21 3:3 (2:0)

Góllövők: Ramirez (10.), Koštrna (23.), Taiwo (68.), ill. Chobot (51.), Strelec (52.), Adamec (81.).

DAC: Száraz – Koštrna (46. Blackman), Kružliak (61. Szalma), Beszkorovajnij (73. Dolinský), Šimčák – Vida Máté (61. Bögi), Fábry (76. Švec), Čmelík (61. Sharani), Taiwo (82. Boateng), Divkovic – Ramirez (53. Vida Kristopher)

SZLOVÁKIA U21: Šipoš (46. Valach) – Špiriak (65. Tomič), Šulek (73. Bednár), Mesík, Sluka – Oravec, Herc, Adamec, Kovaľ (60. Švec), Tupta (46. Chobot) – Strelec (65. Almási)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?