Háromszor rúgott öt gólt

<p>Huszonegy találattal csapata és a nyitra–vágsellyei területi labdarúgó-bajnokság III. A osztályának őszi gólkirálya. Tizenegy bajnokin három alkalommal talált be ötször az ellenfél kapujába. Bujko György közben már az V. liga felé kacsingat. Góljairól, pályafutásáról, a listavezető zsigárdiak játékáról beszéltem a mátyusföldi csatárral.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Volt már olyan őszi idénye, amikor 21 gólt rúgott?

Amikor a királyrévieknél játszottam a galántai területi bajnokság első osztályában, 2010 őszén ugyanennyi vagy talán eggyel több gólt szereztem. Pontosan már nem emlékszem a számra, de azt tudom, hogy az egész évadban végül harminchárom találattal zártam.

Teljesítményét fokozza, hogy csoportjukban mindössze tizenkét őszi bajnokit játszottak, tehát a szokottnál kevesebb mérkőzésen volt ilyen sokszor eredményes. Kinek rúgta a legtöbb gólt?

Még pontosítanám a kérdést, hiszen csak tizenegy bajnokin szerepeltünk, a tizenkettediket játék nélkül nyertük 3:0-ra, mert a Drážovce nem jött el a mérkőzésre. Ami pedig a meccsenkénti legtöbb góljaimat illeti, háromszor is rúgtam ötöt egy összecsapáson. Egészen pontosan ötször találtam be a Štefanovičová, a Šurianky és a Dolné Lefantovce hálójába. Csak két mérkőzésen nem rúgtam gólt: a Kynek és vágvecseiek ellen.

Volt felejthetetlen találata is a huszonegy között?

Nehéz lenne kiragadni egyet közülük. A legtöbbet lábbal rúgtam, egy esett tizenegyesből. Sok szép gólpassz előzte meg találataimat, és szabadrúgásból is berámoltam néhányszor a labdát a kapuba.

Számolja a góljait?

Nem. Tizenöt éves koromtól játszom felnőtt csapatban, már több helyen megfordultam, s huszonhét évesen azt mondhatom, hozzávetőleg száznegyven gólnál tartok.

Más is felfigyelt az eredményességére?

Több ajánlatom is van. Voltam már próbajátékon az V. ligában, de ennél többet nem árulok el. Korábban futballoztam magasabb osztályban, én is részese voltam a perediek IV. ligás szereplésének.

A zsigárdi csapat 61 őszi góljából ketten negyvenet szereztek. Ön huszonegyet, fiatalabb csatártársa, Szőcs Tamás tizenkilencet. Magukra játszott az egész csapat?

Nem mondanám. Mi ketten is sokszor hoztuk egymást helyzetbe. Szőcs Tominak én is adtam számos gólpasszt, de tőle is sokszor kaptam jó labdát, akárcsak Szombathy Mikitől és Ambrus Petitől.

Ősszel jól zárt a zsigárdi védelem is, hiszen otthon gólt sem kaptak, és idegenben is csak hármat. Olyan jól védett Bujko Imre a kapuban, vagy a védekezés volt szinte hibátlan?

Bátyám, Imre valóban jól védett, de a védelem is a helyzet ura volt. Legidősebb játékosunk, Győri Kálmán jól irányítja a hátsó sorokat.

Harmadik éve akar a zsigárdi tizenegy magasabb osztályba kerülni. Ezúttal Darázs Róbert irányításával az őszi idény után négypontos előnnyel veretlenül áll a tabella élén. Kétszer nem sikerült a feljutás, harmadszorra összejön?

Reméljük. Hiszen három a magyar igazság.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?