Háromszáz elemző adatai a Fradi ellen

<p>Három szlovák és két magyar csapat lép ma pályára a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. körének első mérkőzésein. A rózsahegyi, a trencséni együttes, a Slovan és a Ferencváros otthon kezd, a Videoton viszont idegenben játszik.</p>

Telt ház Rózsahegyen

Nagy érdeklődés előzi meg Rózsahegyen a norvég Brann Bergen vendégjátékát, elővételben több mint 4500 jegy elkelt, így várhatóan telt ház lesz az ötezres stadionban. Ebben az is közrejátszik, hogy csakúgy, mint a Vojvodina ellen, minden szurkoló ingyen virslit és sört kap. „Jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az újvidékiek ellen volt, gyors és agresszív csapat vár ránk, amely nem dajkálja a labdát. Riválisunk számára előnyt jelent, hogy náluk javában zajlik a bajnokság, a bergeniek jelenleg a második helyen állnak. Rázós meccsek előtt állunk, de bízom a továbbjutásban” – mondta Marek Sapara, az MFK 34 éves középpályása, aki jól ismeri a norvég futballt, hiszen 2006 és 2010 között a Rosenborgban játszott. A 18 órakor kezdődő meccset az STV 2 közvetíti.

Hološko derűlátó

A pozsonyi Slovan a dán Lyngbyt fogadja. „Rendkívül nehéz és kemény meccsre számítok. Edzőink felkészítettek bennünket arra, hogy mi vár ránk. Remélem, a Pjunik Jereván ellen szerzett klenc találattal nem lőttük el a puskaporunkat, s néhány gólt hagytunk csütörtökre is” – szögezte le a TA 3-nak Milan Rundics, a Slovan szerb középső védője. „A dánok jól védekeznek, de bízom benne, hogy gyors, szélről vezetett támadásokkal eredményesek leszünk, és jelentős előnyt szerzünk a visszavágóra” – jelentette ki az Ausztráliából hazatérő 33 éves Filip Hološko a Slovan weboldalának.

Az esti (20.15) összecsapást az STV 2 élőben közvetíti.

Myjaván lesz otthon az AS

Mivel a trencséniek csupán a kvalifikáció első fordulójára kaptak kivételt az UEFA-tól, ma Myjaván fogadják az izraeli Bnei Yehudát. Az első körben az AS simán búcsúztatta a Kutaiszit (5:1, 3:0), a tel-avivi csapat viszont csak most kapcsolódik be a küzdelmekbe. „Saját játékunkkal akarunk dominálni az izraeliek ellen. Lawrence agyrázkódása után még harcképtelen, de a keret többi tagja egészséges – nyilatkozta Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője a klub honlapjának. – Gyors szélsőik vannak a Bnei Yehudának, de meggyőződésem, hogy kikapcsoljuk őket. A kupameccseken nagyon fontos az effektivitás, az eddigi meccseken ezzel nem volt probléma, remélem, most sem lesz.”

A 20.30-kor induló összecsapást a Dajto közvetíti.

Megfékezni a brazilt

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője szerint tipikus skandináv focit játszó ellenféllel kerülnek szembe védencei az észt Nomme Kalju otthonában ma 18.15-től (M4 Sport). „Nagyon erőteljes, fegyelmezett játékot mutatnak. Egyáltalán nem lesz könnyű ellenük sem idegenben, sem otthon. Teljes koncentrációval, magabiztosan, de nem elbizakodottan kell játszanunk, állhatatos játékot várok a csapattól” – szögezte le Nikolics. Tallinn legdélebbi kerületének csapata a feröeri B36-ot győzte le kétszer 2:1-re az első körben. „Brazil csatáruk kordában tartása külön feladat lesz számunkra, de bízunk benne, hogy a találkozó elsősorban a mi támadásainkról szól majd” – tette hozzá a középhátvéd Juhász Roland.

Párharc az elemzőbázissal

Az FTC az előző párharchoz hasonlóan ismét hazai pályán kezdi a páros meccset, 21.00-tól a dán Midtjyllandet fogadják a zöld-fehérek (M4 Sport). A dán gárda az ír Derry Cityt tömte ki a selejtezők első körében (6:1 és 4:1), négy gólt szabadrúgásból szerezve. De nemcsak a pontrúgások elvégzésének mikéntjét, az ellenfél feltérképezését is egy 300 fős apparátussal működő elemzőbázis adataira támaszkodva valósítják meg a Midtjyllandnél. „Nehezebb mérkőzés vár ránk, mint a Jelgava elleni, a dán futball jelentős erőt képvisel. Ugyanakkor mi is egyre jobban összeszokunk, egyre jobb erőben vagyunk, úgyhogy nem vághatunk neki máshogy a mérkőzésnek, mint hogy meg akarjuk nyerni!” – jelentette ki Botka Endre, a Fradi védője. (sz. z, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?