Három sportág indulói a rajtnál

<p>Szepsi. Remák Béla volt a megálmodója és évekig a szervezője, jelenleg a Dobos Zoltán, Nagy István, Balta Zsolt trió irányításával, hetven önkéntes bevonásával zajlik a Bódva-kupa. Tizenötödik felvonása holnap (9.00) kezdődik Szepsi főterén.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Egyszerre rajtol mindenki: a futók, a kerékpározók és a görkorcsolyázók, aminek megvan a maga varázsa. Kupánk a Szepsi Napok legkiemelkedőbb eseménye, a Bódva-völgye legrangosabb sportversenye – húzza alá Dobos Zoltán. – Azt kívánjuk, hogy idén is balesetmentesen és kedvezően végződjön az indulókat vadregényes tájakra elvezető viadalunk. Hogy tudjunk belőle lelki erőt meríteni, s legyen kedvünk a folytatásra. Bennünket ugyanis a lelkesedés visz előre, meg annak a tudata, hogy amit csinálunk, arra van igény, szükség.”

A Bódva-kupa futóversenyként indult, 1999-ben 30 résztvevője volt, tavaly már 230, és időközben három sportág nemzetközi viadalává duzzadt. „Idén 13 kategóriában hirdetünk győztest, először lesz női félmaratoni, és külön számokban versenyeznek a görkoris ifik, nők és férfiak” – sorolja az újdonságokat Dobos Zoltán. Egyébként a futók nyolc és huszonegy kilométeres távon indulnak a Szepsi, Jászó és Debrőd közötti útszakaszon. A kerékpározókra 66 kilométeres adag vár, közben Magyarországra is átteker a mezőny, s a Szepsi, Bodolló, Péder, Hídvégardó, Rakaca, Buzita, Makranc, Szepsi útvonalon halad végig. A görkorisok huszonegy kilométert tesznek meg, Szepsiből Makrancra, aztán a Buzita előtti hídon megfordulnak, és visszakoriznak Szepsibe.

Három sportág sajátos egyvelege – egy eseményen belül. A maga nemében egyedülálló egész Dél-Szlovákiában. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?