Három pontért utazott a DAC keletre

dac

Folytatja a DAC labdarúgócsapata a Slovan üldözését, a sárga-kékek ma 15.00-kor Nagymihályban lépnek pályára a Fortuna Liga 20. fordulójának mérkőzésén.

A DAC számára múlt vasárnap a Slovan elleni rangadóval kezdődött a tavaszi szezon, amely során a sárga-kékek 1:0-s vezetésnél emberhátrányba kerültek. A második félidőben a kiállított Riszvanisz, a taktikai okokból lecserélt Kalmár és a megsérült Krstovic nélkül szereplő DAC csak egy gólt engedett a fölényben játszó ellenfélnek, így döntetlennel zárult a találkozó, és a pozsonyiak megőrizték hárompontos előnyüket a tabella élén.

Három pont a cél

A sárga-kékek pénteken egyértelmű győzelmi céllal utaztak el a Fortuna Liga legkeletibb csapatához, este pedig egy szurkolói találkozót is szerveztek Királyhelmecen.

A DAC klubhonlapjára hétközben felkerült egy interjú a csapat szíriai légiósával, Ammar Rama- dannal, akinek szülővárosát, Dzsablát is érintette a súlyos földrengés. „Szavakkal leírhatatlan, amit most a szíriaiaknak el kell szenvedniük. Borzalmas állapotok uralkodnak... A szüleim, az egy évvel idősebb nővéremmel és a 17 éves öcsémmel Dzsabla városában laknak, több unokatestvérem pedig Idlibben. Mindkét helyen szörnyű a helyzet” – mondta Ramadan, akinek a hozzátartozói szerencsére sérülések nélkül megúszták a tragédiát. A támadó elárulta, csapaton belüli gyűjtést szerveztek a szíriai emberek megsegítésére, amiért nagyon hálás a klubnak és társainak.

Ramadan bevethető állapotban lesz Nagymihályban, ugyanez viszont nem mondható el Krstovicról, akinek a játéka kérdéses, őt Niarkhosz pótolhatja. Riszvanisz az eltiltását tölti, az ő helyén várhatóan Dominik Kružliaknak szavaz bizalmat Adrián Guľa vezetőedző. A keret többi tagja hadra fogható. „Tisztában vagyunk vele, hogy egy eltökélt hazai csapat és kemény összecsapás vár ránk. Bízom benne, hogy nemcsak az ellenfélre készülünk fel kellőképpen, hanem az esetleg ott ránk váró nehéz talajú pályára is. Éhesek vagyunk a jó eredményre és a minőségi teljesítményre, remélhetőleg sikerül három pontot zsákmányolnunk. Tudjuk viszont, hogy ehhez a képességeink legjavát kell nyújtanunkˮ – bizakodott Guľa a klub hivatalos oldalán megjelent interjúban.

Rossz minőségű talaj

A nagymihályiak a tabella nyolcadik helyén állnak, a már felsőházi rájátszást érő hatodik helyhez képest négy pont a lemaradásuk. A keletiek sikeresnek mondható téli felkészülést abszolváltak, amely során egy lengyel (Wisla Plock) és egy szerb (Vozsdovac) élvonalbeli csapatot is legyőztek, de a tavaszi szezont egy 1:0-s rózsahegyi vereséggel kezdték. Norbert Hrnčár legénysége az őszi szezonban megszorongatta a DAC-ot a két csapat egymás elleni meccsén, de végül Nikola Krsto-vic 83. percben szerzett góljával a dunaszerdahelyiek nyerték a találkozót. A zemplénieknek hagyományosan nem megy a DAC ellen (húsz meccsből négy győzelem), de ha az elmúlt években mégis összejött a siker, az igazán nagyot szólt: a 2020/21-es szezon elején 4:1-re, 2019 novemberében pedig 5:0-ra verték a csallóközieket. Jelenlegi keretükben ott található a DAC korábbi kapusa, Száraz Benjamin, valamint a sárga-kékektől kölcsönjátékon lévő Sainey Njie. Az elmúlt napokban egy újabb dunaszerdahelyi játékos csatlakozott a zempléniekhez – a 19 éves montenegrói csatár, Matija Krivokapic, akit február elején igazoltak le a sárga-kékek, de azonnal féléves kölcsönjátékra küldték, hogy megszokja a Fortuna Ligát.

„Ha a felsőházért akarunk küzdeni, mindenképp nyernünk kell. A dunaszerdahelyiek jobb minőségű talajhoz vannak szokva, mint a miénk, így ez előnyünkre válhatˮ – idézi a nagymihályiak honlapja a csapat támadóját, Lukáš Jánošíkot.

A találkozót a Markíza internetes platformja, a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Smolák lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?