Három orosz hokis a bérlista élén

Moszkva |

<p>Három orosz, Ilja Kovalcsuk, Alekszandr Ovecskin és Jevgenyij Malkin vezeti az egy hónap múlva kezdődő szocsi téli olimpián pályára lépő hokis sztárok fizetési listáját.</p>

A házigazda orosz válogatott kedden, a szövetség honlapján nyilvánosságra hozott ötkarikás keretéből tizenöten játszanak a tengerentúli (NHL), tízen pedig a hazai profiligában (KHL).     Mind a 12 résztvevő csapatot beleértve Kovalcsuk a legjobban kereső játékos, ő a szentpétervári SZKA-tól kapott évi 10,3 millió dolláros alapfizetéséért hagyta el nyáron az NHL-t. Ovecskin a Washington Capitalsban közel 9,5 millióval, Malkin a Pittsburgh Penguinsben - akárcsak klubtársa, a kanadai Sidney Crosby - 8,7 millióval gazdagodik évente.    A 25 fős orosz olimpiai csapat összkeresete megközelíti a 101 millió dollárt.    A válogatottak "bérversengésében" a címvédő kanadaiak nyernek 151 millió dollárral, másodikak az amerikaiak harmadikok az oroszok, negyedikek a svédek (99,2 millió dollár).    Az oroszok 1998 óta - amióta az NHL-esek szerepelhetnek olimpián - még nem nyertek aranyérmet, 1998-ban Naganóban a második, 2002-ben, Salt Lake Cityben a harmadik helyen végeztek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?