Három érmet várnak a magyar vívóktól

Budapest |

<p>Három érem - közte egy arany - megszerzését várja a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) a pekingi olimpiára kiutazó sportági küldöttségtől. A játékokat felvezető sajtótájékoztatón Füleky András, az MVSZ ügyvezető igazgatója elmondta, a szövetség már 2005-ben megfogalmazta a célokat - melyek 22-24 olimpiai pont begyűjtésére is vonatkoznak -, az azóta eltelt időszakban pedig semmi olyan nem történt, ami miatt ezen változtatni kellett volna.</p>

A tartalékokkal együtt 15 fős versenyzői csapat három részletben utazik Pekingbe.
Füleky a célkitűzés megalapozottságát alátámasztandó még hozzátette: 2005 és 2008 között összesen hét Eb-n és vb-n vettek részt a magyar vívók, s ezeken az eseményeken kilenc-kilenc arany- és ezüst-, továbbá nyolc bronzérmet szereztek, ami átlagban 3,7-es medálgyűjtést jelent. 2006 óta nem volt olyan Eb vagy vb, amelyről győzelem nélkül tértek volna haza.
A tartalékokkal együtt 15 fős versenyzői csapat három részletben utazik Pekingbe. Nagy Orsolya már Hongkongban edzőtáborozik, onnan megy majd a kínai fővárosba, a delegáció legnagyobb része szombaton indul útnak, Mincza-Nébald Ildikó pedig jövő szombaton repül a játékok színhelyére.
Nem tarthat a delegációval Gerevich György kard mesteredző, Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron trénere. Füleky András közölte, a szakember több műtéten is átesett az elmúlt hetekben, nincs olyan állapotban, hogy Pekingbe utazhasson. Feladatát itthon Varga József - Lontay Balázs edzője -, illetve a szövetségi kapitány, Nébald György vette át, ők iskoláznak a kardozókkal.
A pekingi magyar csapat: férfi párbajtőr - Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván (tartalék), férfi kard - Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs (tartalék), női tőr - Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie (tartalék), női párbajtőr - Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó, női kard - Nagy Orsolya. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?