Három csapat az elsőségért

Várhatóan három csapat, a címvédő Videoton, a Ferencváros és a Debrecen csatázik a bajnoki címért a labdarúgó NB I holnap kez-dődő 2015/16-os idényében.A Videoton májusban másodszor lett bajnok, s meglepetésre felbontotta a spanyol sikerkovács Joan Carrillo szerződését, és helyette a francia Bernard

Várhatóan három csapat, a címvédő Videoton, a Ferencváros és a Debrecen csatázik a bajnoki címért a labdarúgó NB I holnap kez-dődő 2015/16-os idényében.

A Videoton májusban másodszor lett bajnok, s meglepetésre felbontotta a spanyol sikerkovács Joan Carrillo szerződését, és helyette a francia Bernard Casoni ült a kispadra. A fehérváriak Pátkai, Koltai és Lang személyében három győri játékost igazoltak, és bíznak benne, hogy megvédik elsőségüket.

Tizenegy éve nyert utoljára bajnoki címet a Ferencváros, remélik, jövő májusban aranyérmet ünnepelhetnek. Šestákkal, Leandróval, Harasztival, Radóval erősítettek a zöld-fehérek, akik végleg megszerezték Ramírezt is. A Fradi veretlenül zárta az NB I tavaszi idényét, Thomas Doll edző bízik benne, hogy ott folytatják, ahol májusban abbahagyták.

Debrecenben nem történtek lényeges változások a keretben, Kondás Elemér szakvezető reméli, hogy ott lesznek az elsőségért vívott versenyben.

A diósgyőriek reménykednek, hogy dobogón zárnak, csakúgy, mint az MTK vezetői. A két újonc, a Vasas és Békéscsaba célja a bennmaradás kivívása.

A 12 csapatos, 33 fordulós küzdelemsorozat hasonló a szlovákiaihoz, de míg a Fortuna Ligából egy csapat, a magyar élvonalból két együttes búcsúzik a bajnokság végén.

Lényegesen kevesebb lesz a televíziós mérkőzések száma, egy éve fordulónként a nyolc mérkőzés közül hét, tavasszal pedig hat került képernyőre. Ezúttal viszont mindössze két összecsapást láthatnak a tv-ben a szurkolók.

Jelentősen csökkent a szlovákiai légiósok száma, míg a tavaszi idényben kilencen játszottak a magyar élvonalban, jelenleg csupán két kapus: Molnár Péter (Paks) és a korábban a Vasasnál védő Ľuboš Ilizi (Békéscsaba) szerepel az NB I-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?