Hárman a négyesről

Egy hajóban ült 2001-ben Szlovákia négy legeredményesebb kajakosa. Egységük a milánói Eb-n ezer méteren Európa-bajnok, ötszázon ezüstérmes, a poznani vb-n ötszázon bronzérmes volt. Mindnyájan komáromiak.
A vezérevezős a fiatalabbik Riszdorfer fivér, Richárd.

Egy hajóban ült 2001-ben Szlovákia négy legeredményesebb kajakosa. Egységük a milánói Eb-n ezer méteren Európa-bajnok, ötszázon ezüstérmes, a poznani vb-n ötszázon bronzérmes volt. Mindnyájan komáromiak.

A vezérevezős a fiatalabbik Riszdorfer fivér, Richárd. Edzőjük, Soós Tibor ezen a poszton a világ legjobbjai közé sorolja. Ricsi versenyzőként minek örült az idén a legjobbban? „Természetesen az Eb-címnek és a vb-bronzéremnek. Csodálatos érzés, amikor teljesül az ember álma. Megvalósul az, amire az egész évben készül.” Először nem talál felejthető emléket 2001-ből, aztán mégis eszébe jut a világbajnokság kilométeres távja. „Ha még egyszer megismétlődhetne, valamit biztosan másképp csinálnánk, jobban, hogy ne csak hatodikok legyünk.”

Riszdorfer Mihály negyedszer lett Szlovákia legjobb kajakosa. A négyesben közvetlenül öccse mögött lapátol. „Nagyon örültem az idén, hogy megnyertem az első két válogatót. Jó jelnek tartottam. A csúcsot aztán az Eb-cím és a vb-bronzérem jelentette. Főleg az utóbbi volt értékes, mert roppant szoros csatában surrantunk be a harmadik helyen. Szinte már könyörögtem az Úrnak, hogy sikerüljön.”

Vlček Erik a másik fiatal az amúgyis is fiatal négyesben. Örömteli emlékei őt is a versenypályára vezetik vissza: „Legnagyobb boldogsággal az töltött el, hogy bekerültem a négyesbe. Számomra ez még nagyobb siker, mint a világversenyeken szerzett három érem.” Felejthető élménye meg egyáltalán nem akad. Úgy érzi, a nemzetközi porondon mindent megtett a sikerért. Én elhiszem neki. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?