Harmadszor is remi?

Pozsony. Ma a 27. forduló mérkőzéseivel folytatódik az élvonalbeli futballbajnokság. A legnagyobb érdeklődés a 75. Inter–Slovan pozsonyi rangadót előzi meg. Legutóbb mindkét csapat vereséget szenvedett, most javítani szeretne. Eddigi a két egymás elleni találkozójuk döntetlenül végződött, harmadszor is megosztoznak a pontokon?

Czinege (balról az első) és Dzúrik (középen) a címvédő Inter erősségei közé tartoznakM. Nagy László felvétele Amióta Jozef Barmoš ül az Inter kispadján feljavult az együttes teljesítménye, kétszer nyert (Žilina 4:2, FC Košice 2:0), ám legutóbb, Trencsénben balszerencsésen kikapott (1:2). A bajnoknak 12 pont a hátránya a listavezető zsolnai együttessel szemben, ezért már lemondtak a címvédésről, másodikként szeretnének célba érni, és ezzel kiharcolni az UEFA Kupa-szereplést.

„Szerencsére a válogatottban szereplő futballistáink egészségesen tértek vissza, így valamennyiükre számíthatunk. Számunkra nem a legjobb, hogy a hét közben edzőváltás történt a téglamezei stadionban, hiszen ilyenkor általában feltámadnak a labdarúgók. Nehéz dolgunk lesz, de bizakodom. Színvonalas játékot és győzelmet várok“ – mondta Peter Polúch menedzser. Kunzo és Gerich harcképtelen, így nem léphetnek pályára.

Mint ismeretes, Ján Švehlík, a Slovan vezetőedzője kedden lemondott. A klub vezérkara Miroslav Svobodát bízta meg a tréneri teendők ellátásával. Csúcsnak számít a Szuperliga történetében, hogy az égszínkékeknél a pontvadászat során már ötödször történt edzőcsere! Egyébként Svoboda ősszel már öt mérkőzésen irányította az égszínkékeket. Rudolf Janček menedzser: „Az utóbbi két mérkőzésünkön katasztrofális teljesítményt nyújtottunk. Ez így nem mehet tovább! Biztosra veszem, hogy az új szakvezető felrázza az együttest. A futballisták közül többen megkapták az utolsó figyelmeztetést, ha nem javulnak fel, vehetik a kalapjukat. Most itt a nagy lehetőség a javításra, fogadkoznak is a játékosok. Óriási küzdelemre van kilátás, optimista vagyok, szerintem 2:1-re nyerünk, és ezzel megkezdjük a felzárkózást.“ Nečas, Prole és Mojics sérüléssel bajlódik, rajtjukról röviddel a meccs előtt dönt a gárda orvosa. Apropó, edzőcsere! Azt róják fel Švehlík legnagyobb hibájának, hogy túlságosan elnéző volt a futballistákkal szemben. Mára kiderült, az előzetes tervekkel ellentétben júniustól nem Jozef Jarabinský irányítja majd a Slovant (januárban csak szóbeli egyezséget kötöttek). A tapasztalt mester a prágai Spartához szerző-dik. A szebb napokat látott pozsonyi egyesület vezérkara legszívesebben Jozef Chovanecot, a cseh válogatott korábbi kapitányát szeretné a kispadon látni. Ha ő nemet mond, abban az esetben Josef Pešice (korábban Slávia) és Karel Jarůšek (korábban Drnovice) jöhet szóba.

A jelenlegi pontvadászatban kétszer találkoztak a pozsonyiak, mindkét összecsapás döntetlenül végződött (0:0, 1:1). Eddig összesen 74 alkalommal mérkőzött a két csapat, a mérleg a Slovan számára kedvező: 34 győzelem, 28 döntetlen, 13 vereség; a gólarány 109:70.

Puhóban lép pályára az éllovas zsolnai gárda. A Matador stílusa nem igazán fekszik Mintáléknak. Ezt bizonyítja, hogy mindkét bajnokit elvesztették. Sőt, a Szlovák Kupa-elődöntőben is 0:3-as összesítéssel estek ki. Leoš Kalvoda, az MŠK edzője reméli, ezúttal megszakad a sorozat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?