Harmadikok a naszvadiak

Súlyos vereség, majd két győzelem után a harmadik helyen végzett a naszvadi-ímelyi Ferplast a 13. Kárpát Meditop Kupa női kézilabdatornán, melyen magyarországi és határon túli csapatok léptek pályára.

Súlyos vereség, majd két győzelem után a harmadik helyen végzett a naszvadi-ímelyi Ferplast a 13. Kárpát Meditop Kupa női kézilabdatornán, melyen magyarországi és határon túli csapatok léptek pályára. Balatonbogláron végül a Szekszárd lett az első a helyi nemzeti akadémia csapata előtt, a gútaiak hatodikként zártak.

„Kilencedik részvételünkön a második legjobb eredményt értük el, előtte 2012-ben már voltunk másodikok – árulta el Miskovics György, a naszvadi-ímelyi női csapat vezetőedzője. – Ismerve az erőviszonyokat, azt, hogy a Szekszárd és a Balatonboglár az NB I B élmezőnyébe tartozik, és az élvonalba kerülésért harcol, reálisnak a harmadik hely elérése tűnt. Ezt kellett a pályán igazolnunk, ami sikerült is. A Szekszárd elleni csoportmeccs gyorsan eldőlt, túl sok kapufát dobtunk, s utána már csak takaréklángon, fiatalokkal folytattuk. Főleg az Ada elleni mérkőzésre kellett összpontosítanunk. Hullámvasúton jutottunk el a győzelemig: 16:9-re még ők vezettek, de jött a fantasztikus hajránk, 17:16-ra fordítottunk, s a végén minden labdáért megküzdve, 22:21-re nyertünk. A bronzmeccsen elejétől kezdve úgy alakult a Sepsiszentgyörgy elleni csata, ahogyan szerettük volna. Kemény küzdelemben végig kezünkben volt a meccs, s a hajrában még növeltük is előnyünket, s 23:17-re nyertünk.”

Nem ajándékozták meg győzelemmel minapi hetvenedik születésnapja alkalmából Mahor Mihályt gútai védencei. Három vereséggel hatodikok lettek. „Várható volt, hogy így végzünk. Nemcsak a magyarországi csapatok, de a délvidékiek is jóval előrébb tartanak, ráadásul tartalékosan utaztunk, de elmentünk, ami tavaly nem jött össze – pillant vissza a történésekre a II. ligában ötödik helyen telelő gútaiak edzője. – A mérkőzések elején még bírtuk a lépéstartást, ám az utolsó tíz percekben már megmutatkozott az edzéshiány. Valóban keveset edzünk, de a tornán mind a 14 játékosnak lehetőséget adtam. A támadásépítéssel nem volt baj, állítom, mi hagytuk ki a legtöbb ziccert, a védekezéssel azonban sok gondunk akadt. Pedig kapusaink is jól védtek, nélkülük még súlyosabb vereségeket szenvedtünk volna.”

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?