„Harcoltunk minden egyes labdáért”

<p>Kádár Tamás a magyar labdarúgó-válogatott egyik legjobbja volt az Izland elleni Eb-csoportmérkőzésen (1:1). A Lech Poznan 26 éves, harminckétszeres válogatott hátvédjével beszélgettünk.</p>

Hogyan látta a mérkőzést?

Nagyon megdolgoztuk az egy pontért, örülnünk kell a döntetlennek. De ez nem sikerült volna, ha edzőink nem sulykolják belénk a felkészülés során, hogy mindig a végsőkig küzdeni kell. Az osztrák meccs után kicsit fáradtak voltunk, ám nem mondanám, hogy ez érződött volna a játékunkon. Három nap regeneráció nem sok, s ehhez jön még az utazás. Nem könnyű, de úgy gondolom, bírjuk. Ezt bizonyítja, hogy végig uraltuk a mérkőzést.

Meglepték valamivel az izlandiak?

Arra számítottunk, hogy sokszor ívelik fel a labdát a két erőcsatárukra. Engem igazából az lepett meg, hogy amint megszerezték a labdát, egyből rúgták fel a támadóknak. Nem hezitáltak, nem is próbálták hátulról megjátszani a labdát. Ez kicsit váratlan volt, de megint megmutattuk, hogy csapatként tudunk együttműködni, harcoltunk minden egyes labdáért, az egyik kisegítette a másikat.

Izland büntetőből szerzett vezetést, a játékvezető az ön megmozdulását ítélte szabálytalannak. Mi történt a tizenegyesnél?

Nehéz erről beszélni, szerintem ez nem volt büntető. Blokkolni szerettem volna, utána az izlandi csapatkapitány csinált egy lövőcselt, én nem értem hozzá, majd bennem elesett, és megdöbbenésemre az orosz bíró tizenegyest ítélt. Később voltak még olyan szituációk, amikor a játékvezető egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán.

Bízott az egyenlítésben?

Én mindig optimista vagyok, a csapat már többször megmutatta, hogy van tartása, a végsőkig küzdöttünk. Már a félidőben megbeszéltük, hogy nyugodtan kell játszanunk, és meglesznek a helyzeteink, amelyekből gólt kell rúgni.  

Mit szól a szurkolókhoz?

Végig fantasztikusak voltak, örülünk, hogy ennyien elkísértek bennünket Franciaországba. Nagyon fontos, hogy a drukkerek mellénk álltak, mert csak hathatós támogatásukkal lehetünk sikeresek.

A szerdai, portugálok elleni meccsen a csoportelsőségért játszanak.

A jelenlegi helyzetben örülni kell a négy pontnak, és annak, hogy még veretlenek vagyunk az Európa-bajnokságon. Úgy gondolom, az elvárásokat már túlteljesítettük, ezen az úton kell tovább haladni. Ha egységesek leszünk, akkor a portugálok ellen is sikeresek tudunk lenni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?