Hapal: „A Sparta a favorit”

<p>Az MŠK Žilina lehet a harmadik szlovák klub, amely bejut a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ehhez akár egy góllal ki is kaphat a ma esti (20.45) visszavágón a Spartától, a prágai első meccset ugyanis a szlovák bajnok nyerte 2:0-ra.</p>

Pavel Hapal vezetőedző mégis óvatos.

„Prágában nagyszerű eredményt értünk el, de előttünk van még egy meccs, amelyen bármi megtörténhet – nyilatkozta a zsolnai szakvezető. – Elvégre a Sparta ellen játszunk, ez pedig nem akármilyen ellenfél. Amikor a BL-selejtezősorozat elején kikaptunk Máltán, hittük, hogy otthon legyőzzük a Birkirkarát, és továbbjutunk. Most viszont az idegenbeli győzelmünk ellenére is azt gondolom, a Sparta a favorit.”

Pedig a cseh bajnoknál nagy nevek hiányoznak – Brabec és Řepka az első mérkőzésen kapott sárga lapok miatt nem játszhat, Matějovský pedig egy korábbi eltiltását tölti. Visszatérhet viszont a kezdőbe Libor Sionko és Bony Wilfried. „A Sparta mindig meglepetést tud szerezni. Sionko és Wilfried meghatározó játékosok, míg a védelemben olyanok kapnak majd lehetőséget, akik bizonyítani akarnak. Egy biztos, bár egygólos vereséggel is továbbjuthatunk, nem fogunk védekezni” – mondta Hapal.

A prágaiak a nemzetközi gyakorlattól eltérően már vasárnap elutaztak a meccs helyszínére, hogy minél nyugodtabban készülhessenek a találkozóra. A cseh sajtó eközben Jozef Chovanec vezetőedző fejét követeli – a Sparta az elmúlt tíz év leggyengébb idénykezdetét produkálta, szombaton a Plzeň otthonában kapott ki.

A bajnokságban a zsolnaiak is pihentették kulcsembereiket, s csak 0:0-s döntetlent értek el a szezon meglepetéscsapata, a Senica ellen.

A ma esti találkozó azonban teljesen más lesz: a zöld-sárgákat telt ház, azaz 11 000 néző fogja buzdítani (ahogy Pavel Hapal fogalmazott: „talán a klubtörténet során először”).

A továbbjutás sporttörténeti és anyagi szempontból is óriási eredmény lenne a zsolnaiak számára: korábban csak két szlovák klub, az 1. FC Košice (az 1997/1998-as szezonban) és az Artmedia Petržalka (a 2005/ 2006-os szezonban) jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A szlovák bajnok már azzal is komoly összeghez jutott, hogy bekerült a selejtező utolsó fordulójába (2,1 millió euró), a csoportkörbe jutásért további 3,8 millió euró kerülne a klub számlájára, minden egyes lejátszott meccsért pedig 550 000 eurót kasszírozna az együttes.
A várható összeállítások:

ŽILINA: Dúbravka–Guldan, Piaček, Pečalka, Mráz–Jež–Rilke, Bello, Majtán–Oravec, Ceesay.

SPARTA: Blažek–Adiaba, Kladrubský, Hejda, Krob– Hoheneder– Sionko, Vachoušek, Kucka–Kweuke, Wilfried.(SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?