Hantuchová kiesett

Párizs. A hét végén a harmadik forduló és a nyolcaddöntő összecsapásaival folytatódtak a küzdelmek a francia nyílt teniszbajnokság férfi és női egyesében. Befejezte a szereplését Janette Husárová, aki két játszmában kikapott Serena Williamstől, Mary Pierce pedig a selejtezőből feltörő Kapros Anikót búcsúztatta. Cervanová után újabb szlovák áldozata volt Szeles Mónikának: a nyolcaddöntő-ben Daniela Hantuchovát győzte le.

Serena Williams szombaton a szlovák Janette Husárovát, vasárnap pedig az orosz Vera Zvonarevát győzte leReuters-felvételIsmét a harmadik fordulóban esett ki – s ezzel megismételte eddigi legjobb teljesítményét – a pozsonyi Janette Husárová. Ezúttal a harmadik számú kiemelt amerikai Serena Williams volt az ellenfele és 56 perc alatt maradt alul. Az első játszmában egyértelműen az amerikai kezében volt a mérkőzés, kétszer elnyerte Husárová adogatását és 21 perc alatt bizonyult jobbnak. A fiatalabbik Williams-nővér főleg első adogatásaival, pörgetéseivel és győztes ütéseivel tűnt ki. Remekül kezdte a második játszmát is, két gyors adogatásszerzés után már 3:0-ra vezetett. 5:2 után is ő adogatott, ám ekkor Husárová nyerte a játékot, de a következő labdamenet már az esélyes amerikaié lett.

Befejeződött Kapros Anikó váratlanul sikeres párizsi szereplése, miután a legjobb 32 között 46 perc alatt kikapott a francia Pierce-től. A selejtezővel együtt szombatig öt meccsén győzelemmel túljutó magyar teniszező az első játszma közepéig tartotta a lépést a két évvel ezelőtti győztessel, sőt 2:4 után még el is vette adogatását. Ezután viszont Pierce végleg megtörte az ellenállását, s nagyon simán döntötte el e továbbjutást.

Szlovákia legjobb teniszezőnője, Daniela Hantuchová a nyolcaddöntőben találkozott az amerikai Szeles Mónikával és másfél órás játék után kikapott. Ezzel Cervanová után sorrendben a második szlovák teniszezőt búcsúztatta az újvidéki születésű játékos. Hantuchová nyolcaddöntőbe kerülése élete legnagyobb sikere. Jól kezdte a mérkő-zést, hisz az első játékban elnyerte Szeles adogatását és 4:2-ig őrizte előnyét. Ekkor megbízhatóan játszott, hatékonyak voltak az első adogatásai. Szeles fokozatosan javult és négy győztes játékkal megfordította a játszmát. A következőt szintén Hantuchová kezdte jobban, hiszen gyorsan 2:0-ás vezetésre tett szert. Erre Szeles újra négy győztes játékkal válaszolt, majd ellenfele egyenlített 4:4-re. Hantuchová 4:5-ös és 5:6-os állásnál meghiúsította Szeles meccslabdáit, ám az amerikai lány harmadik kísérlete sikerrel járt. A mérkőzés után Hantuchová csalódottságának adott hangot: „Kár, hogy nem sikerült a negyeddöntőbe jutnom. A mai mérkőzésen azonban rengeteg tapasztalatot szereztem. Sok adogatásszerzési alkalmat szalasztottam el, mert rossz ütést választottam, ráadásul nagyon sok hibát vétettem. Mónika a döntő pillanatokban kamatoztatta játéktudását és kihasználta gyengéimet.” Szeles Mónika: „Amikor a második játszmában 4:2-re vezettem, már azt gondoltam, hogy megnyertem a mérkőzést. Hantuchová azonban még nem adta fel, és izgalmassá tette a hátralévő labdameneteket. Ő a jövő játékosa.”

EREDMÉNYEK, női egyes, 3. forduló: Husárová–S. Williams 1:6, 3:6; Pierce–Kapros 6:3, 6:3; Farina–Tanasugarn 6:0, 7:6; Schnyder–Tyuljaganova 7:5, 7:6; Zvonareva–Schiavone 6:2, 6:7, 7:5; Srebotnik–Loit 6:0, 6:1; Capriati–Dominikovic 6:3, 6:1, Dokics–Lihovceva 6:2, 6:3.

Nyolcaddöntő: Hantuchová–Szeles 4:6, 5:7; V. Williams–Rubin 6:3, 6:2, Pierce–Farina 6:1, 6:2; Fernandez–Gyementyijeva 3:6, 6:2, 6:3; Dokics–Srebotnik 7:6, 6:2; Suarez–Mauresmo 6:2, 2:6, 6:4; S. Williams–Zvonareva 4:6, 6:1, 6:1.

Férfi egyes, 3. forduló: Di Pasquale–Srichaphan 6:4, 6:3, 6:3; Agassi–Robredo 6:2, 6:4, 6:2; Mathieu–Novák 6:4, 6:4, 6:3; Szafin–Nalbandian 6:3, 6:3, 3:6, 6:4; Gaudio–Arazi 6:2, 4:6, 6:4, 3:1, Arazi feladta; Malisse–Portas 6:2, 6:3, 7:6; Grosjean–Spadea 6:2, 7:6, 6:7, 6:4; Ferrero–Coria 6:2, 6:3, 6:3.

Nyolcaddöntő: Corretja–Zabaleta 6:3, 6:2, 7:5; Pavel–Haas 6:1, 7:6, 6:4;

Női páros, 2. forduló: Mandula, Wartusch–Fokina, Perebijnisz 4:6, 6:0, 6:4; Garbina, Widzsaj–Husárová, Gyementyijeva (Husárováék játék nélkül feladták).

Férfi páros, 2. forduló: Hrbatý, Sa–Adams, Pavel 3:6, 6:3, 6:2; nyolcaddöntő: Hrbatý, Sa–Damm, Suk 3:6, 3:6.

Vegyespáros, 1. forduló: Hantuchová, Ullyett–Tuliaganova, Damm 6:4, 6:1; nyolcaddöntő: Hantuchová, Ullyett–Schett, Eagle 7:6, 6:7, 6:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?