Hanlon célja a győzelem

<p>Münchenben kezdi az új idényt a szlovák jégkorong-válogatott: Glen Hanlon szövetségi kapitány csapata péntektől vasárnapig a Német Kupán szerepel, amelyen sorrendben Svájccal, Németországgal és Kanadával találkozik.</p>

A válogatott 24 tagú kerettel utazik el a tornára, melyben főként a szlovák vagy a cseh bajnokságban, illetve a KHL-ben szereplő játékosok kaptak helyet. Hanlon négy újoncot (Marek Ďaloga, Michal Kokavec, Július Hudáček és˙Marek Biro) is meghívott, de nevezéséből nem hiányzik a jelenleg klub nélkül álló Richard Zedník és Richard Lintner sem (előbbi a besztercebányaiakkal, utóbbi a trencséniekkel edz).

„A célunk, hogy megnyerjük a tornát. Nem utazhatunk el azzal Németországba, hogy tapasztalatot akarunk gyűjteni, vagy szépen szeretnénk játszani. Győzni akarunk! Persze arra is kíváncsi vagyok, hogyan tudnak együttműködni egyes játékosok, érdekel például, beválik-e Marcel Hossa és Branko Radivojevič kettőse” – nyilatkozta Hanlon.

A kanadai tréner már korábban leszögezte, a jövő évi, Pozsonyban és Kassán rendezendő világbajnokságon az NHL-es és a KHL-es játékosok alkotják majd a szlovák nemzeti együttes gerincét, de a Slovnaft Extraligából is van esély bekerülni a vb-keretbe. „Szükségünk van egy átütő negyedik sorra, amely sokat bír korcsolyázni, és keményen is tud játszani, s ehhez a játékosokat a Német Kupán és a decemberi, svájci Arosa Challenge-en szeretném megtalálni. Keresek egy jó, védekezni is tudó centert is, aki az emberhátrányos helyzetekben léphetne jégre, és úgy vélem, ez a játékos valószínűleg a cseh vagy a szlovák bajnokságból kerül ki – magyarázta Hanlon. – Az első két sor az NHL-es és a KHL-es hokisokból tevődik majd össze, de mindenki előtt ott a lehetőség, hogy tagja legyen a vb-csapatnak. A Német Kupára ezért sok olyan játékost is meghívtam, akik hosszabb ideje nem voltak válogatottak, de most jó formában vannak. Egyikük Martin Bartek, láttam játszani a cseh ligában, nagyon gyors, és sok gólt üt, nekünk pedig gólerősnek kell lennünk.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?