Hangot adnak a paralimpiai érmek

Rio de Janeiro |

<p>A magyarok közül a csütörtöki nyitó versenynapon bronzérmes erőemelő <a href="http://ujszo.com/online/sport/2016/09/08/paralimpia-2016-az-eroemelo-tu…; target="_blank">Tunkel Nándor</a> volt az első, aki közelről megismerhette, kipróbálhatta a Rio de Janeiró-i paralimpiára készített speciális érmeket.</p>

A medálok kinézetükben hasonlítanak az augusztusi olimpiai játékok érmeihez, de különleges fejlesztés segítségével jöttek létre, ugyanis található bennük egy speciális eszköz, amely rázásra hangot ad, így a látássérült sportolók is tudják, hogy arany-, ezüst- vagy bronzérmet tartanak a kezükben. Az aranyérem a leghangosabb, a bronz a leghalkabb.

A játékokra készült 2347 darab arany-, ezüst- és bronzérem egyenként 500 gramm súlyú. Gyártásuk során nem használtak higanyt, és további szigorú feltételeknek is megfeleltek, az ezüst- és bronzmedálokat például 30 százalékban újrahasznosított anyagokból állították elő. Az érmekre kerülő műanyagszalagok újrahasznosított palackokból készültek.

A medálokat magok lenyomata díszíti, ez a paralimpiai sportolók bátorságát, kitartását és fejlődését szimbolizálja. A magok egy végtelen emelkedő spirált formáznak, jelképezve a versenyzők energiáját, folyamatos növekedését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?