Hajrágóllal nyert a Vancouver a döntő első meccsén

<p>A Vancouver Canucks 18.5 másodperccel a vége előtt szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Boston Bruins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.</p>

Stanley Kupa-döntő, 1. mérkőzés:
Vancouver Canucks-Boston Bruins 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

gól: Torres (60.)

Az NHL-hez 1970-ben csatlakozott Vancouver még soha sem nyert Stanley Kupát, a Boston pedig ötször is diadalmaskodott, de utolsó, 1972-es sikere óta öt finálét is elbukott.

Gyorsan négyperces emberelőnybe került a Bruins, de nem tudott élni a lehetőséggel, majd a Canucks is hagyott ki létszámfölényt.

A folytatásban sem esett gól, noha rengeteg kiállítást osztottak ki a bírók, de a két kapus, Luongo és Thomas remekelt, és még szerencséjük is volt, utóbbi helyett egyszer a kapuvas mentett.

A záró játékrészben már elmaradt a büntetések, mindkét együttes fegyelmezettebb volt, egészen az utolsó cseréig. Ekkor a Boston védelme fellazult, Hansen passzát pedig a kapu elé berobban Torres bekotorta.

Thomas a playoffban közel 130 perc után kapott gólt, míg Luongo 36 védéses hibátlan produkcióval rukkolt elő.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódik, és annak a meccsnek is Vancouver lesz a házigazdája.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?