Hajdu ugorhat be Böhn helyére

ÖSSZEÁLLÍTÁSA Nemzeti Sport információi szerint Hajdu János pótolhatja a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Karl-Erik Böhnt, aki már biztosan nem lesz ott a decemberi szerbiai világbajnokságon.Egy keddi kontrollvizsgálaton ugyanis azt közölték a leukémiában szenvedő norvég szakem

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Nemzeti Sport információi szerint Hajdu János pótolhatja a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Karl-Erik Böhnt, aki már biztosan nem lesz ott a decemberi szerbiai világbajnokságon.

Egy keddi kontrollvizsgálaton ugyanis azt közölték a leukémiában szenvedő norvég szakemberrel, hogy a tervezettől eltérően újabb kemoterápiás kezelést kap. Böhn korábban négy hónapos kezelésen esett át, februárban három hétig kómában feküdt. A kórházat 12 nappal ezelőtt hagyta el.

„Hétfőn be kell mennem a tonsbergi kórházba egy újabb, hat napig tartó kemoterápiás kezelésre. Utána is várhatóan két hetet még benn kell töltenem. Nem ez volt az eredeti terv, reméltem, hogy augusztusig otthon maradhatok” – mondta Böhn.

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége jövő kedden tárgyal arról, ki helyettesíti ideiglenesen a kapitányt. A legesélyesebb jelöltnek a klubfüggetlen Hajdu János számít, aki állt már a férfiválogatott élén (1999–2001, 2008–2009), a női válogatottat pedig olimpiai negyedik helyig dirigálta 2008-ban, szintén beugró kapitányként. „Tárgyaltam már a szövetség vezetőivel, de egyezségre még nem jutottunk – nyilatkozta Hajdu János. – Hangsúlyozom, ideiglenes megoldásról van szó, hiszen valamennyien visszavárjuk Böhn kapitányt. Rengeteget kaptam a kézilabdától, és ha segíthetek, azzal egy kicsit vissza tudnék adni a sportágnak. A nemzeti akadémián betöltött főállásomból ki tudnék lépni annyi időre, amíg a világbajnokságra felkészítem és elviszem a csapatot. Erről már beszéltem is az akadémia vezetőjével, Mocsai Lajossal, aki azt mondta, mi, kézilabdások nagy család vagyunk, megtaláljuk a legjobb megoldást. Az egyeztetések még folynak, a végső döntést a szövetség elnöksége hozza meg.” (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?