MMA: Habib után újabb dagesztáni UFC-bajnok?

MMA

Iszlam Makacsev a dagesztáni hegyekben nőtt fel, pont úgy, mint a korábbi könnyűsúlyú UFC-bajnok Habib Nurmagomedov. Gyerekkoruk óta együtt edzettek Abdulmanap Nurmagomedov, Habib édesapja vezetése alatt egészen annak 2020-as haláláig.

Származásához hűen Iszlam specialitása a szambó, amiben 2016-ban világbajnok lett. Viszont gyorsan az MMA-ra kezdett el fókuszálni, s most egy kilencmeccses győzelmi sorozattal a bajnokot kihívó pozícióért küzdhet (Makacsev profi MMA-mérlege 21 győzelem/1 vereség).

Némi kritikát azért kapott, hogy viszonylag hamar jut nagy lehetőséghez, viszont ellenfeleit jelentős dominanciával múlta felül, főleg az utóbbi meccsein. Az sem utolsó szempont, hogy edzőként minden meccsén ott van a sarokban maga Habib is. Az ő elmondása szerint Iszlam már most a legképzettebb harcos a könnyűsúlyban, és már nem kell sokat várni, hogy bajnok legyen.

Makacsev tehát szambós, azaz remekül használja a birkózós, dzsúdós és jitsus technikákat, páratlanul időzíti a földreviteleket. Ha egyszer sikerül elkapnia a csipőt vagy a lábat, onnantól már nyert ügye van. Ellenfeleit játszi könnyedséggel dobálja a vászonra, s a földön pedig kedvére válogathat, hogy a másikat hogyan kényszerítse feladásra. A tény, hogy alapból a bunyó ekkora részét dominálja, rendkívül demotiváló az ellenfél számára, legyen az akármilyen tehetséges vagy erős mentalitású. Jó példa erre, amikor Habib úgy kopogtatta le McGregort, hogy nem is a nyakát, hanem az állkapcsát szorította, ami ha technikailag nem is épp tökéletes, de iszonyat kellemetlen.

Makacsev 30 éves korára az állóharcban is összeszedett már némi tudást, így félelmetes ellenfél bárki számára. 2021-ben háromból hármat nyert, természetesen mindet kopogtatással.

Legújabb ellenfele, Beneil Dariush is felhívta magára a figyelmet. Zsinórban 7 meccset nyert, s kettejük februári ötmenetes párharca a hasonló harci stílus miatt lesz érdekes. Dariushról többet egy következő cikkünkben árulunk el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?