Ha nyer, továbbjut a Vidi

<p>Ha a Videoton ma este (19.00) legyőzi hazai pályán a Genket a labdarúgó Európa Ligában, akkor továbbjut a csoportjából. De hogyan nyerhet ma a Vidi? Csongrádi Ferenc megadta a receptet.</p>

KISS TIBOR NOÉ

„Az ősz mérkőzésére” készül a Videoton az Európa Ligában – a fehérváriak a Genket fogadják. Ez a Vidi második meccse a továbbjutásért. Amennyiben a székesfehérváriak győznek, azzal a Videoton továbbjut a csoportkörből, s ott lesz az EL tavaszi, kieséses szakaszában. Persze, döntetlen vagy vereség esetén sincs veszve semmi, de akkor vélhetően az utolsó körben már nem a saját kezében lenne Paulo Sousa együttesének a sorsa.

De ne szaladjunk ennyire előre: a Genk és a Videoton belgiumi meccsén osztálykülönbség volt a két gárda között, a Genk 3:0-ra nyert a teljesen passzív, alárendelt szerepet játszó magyar csapat ellen. Győzelmi recept mindenesetre így is van, Csongrádi Ferenc, az 1985-ben UEFA-kupa-döntőt játszó fehérvári csapat kapitánya szerint biztosan: „Felszabadultan, görcstől mentesen kell játszani, és akkor nem marad el az eredmény sem.” Lehet, hogy tényleg ilyen egyszerű lenne? A Videoton drukkerei mindenesetre optimisták, a klub keddig nyolcezer jegyet adott el a mérkőzésre.

„Nem vagyok abban biztos, hogy a belgák Székesfehérváron a tőlük megszokott támadófutballt részesítik majd előnyben, és abban sem, hogy a Vidi kizárólag a védekezésre fog koncentrálni – nyilatkozta a vidi. hu-nak Juhász Roland, a brüsszeli Anderlecht légiósa. – Az első mérkőzés eredménye nem tükrözi hűen a valóságot, ott voltam a lelátón, egyáltalán nem volt olyan sima meccs, mint ahogyan azt az eredmény mutatja. A Videoton nagyon szervezett gárda, mindenki tudja, hol a helye, s ha a helyzet úgy kívánja, minden játékos egyszerre támad vagy védekezik.”

A fehérvári együttes hivatalos honlapja azt írta, hogy a Sóstói Stadionban négy szektor ülőhelyeit közel 300 székkel bővítették, így a mai találkozót több mint 14 ezer szurkoló izgulhatja végig a helyszínen.

A továbbjutás egyébként olyan bravúr lenne, ami magyar csapatnak még sosem sikerült a nemzetközi porondon. A Debrecen egyszer szerepelt a BL, illetve az EL csoportkörében, a Ferencváros pedig egyszer a BL-ben, egyszer az UEFA-kupában jutott be a csoportküzdelmekbe – de egyszer sem jött össze a továbblépés. Igaz, a legjobb 32 közé kerülés nem is olyan régen (a 2003/04-es idényben) sikerült a Debrecennek, amely az Ekranas és a Varteks kiütése után a Bruges ellen 1:0-s összesítéssel búcsúzott az UEFA-kupától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?