Ha nyer ma a DAC, óriási lépést tesz a nemzetközi szereplés felé!

DAC
Dunaszerdahely |

A második helyen álló DAC ma 17 órakor a címvédő zsolnai együttest fogadja – egy győzelemmel nagy lépést tenne a nemzetközi kupaszereplés felé.

Négy idei hazai meccséből hármat megnyert a DAC (Michalovce 2:0, Ružomberok 3:0, Trnava 1:0), csak az éllovas nagyszombatiakkal remizett (0:0), tehát még gólt sem kapott. 

„Amióta elkezdődött a rájátszás, mindig hiányzik néhány játékosunk. Van, hogy három, van, hogy öt, de ezzel is meg kell birkóznunk. A zsolnaiak ellen Pačindára és Divkovicra nem számíthatunk, ezért nem lesz túl sok variációs lehetőségünk támadásban. Čmelík és Šatka azonban már felépült” – nyilatkozta lapunknak Marco Rossi, a DAC vezetőedzője. 

A sárga-kékek jó hangulatban várhatják az összecsapást, hiszen előző két bajnokijukon a nagyszombatiakat és a trencsénieket is legyőzték. „A fiúk két lábbal állnak a földön, kedd óta már csak a zsolnaiakra fókuszálunk. Fiatal, erős csapatuk van, jellegzetes játékstílussal. Mindig támadó felfogásban játszanak, nem ritka, hogy 4-3-3-as rendszerben rohamoznak.

De számunkra is nagyon fontos lesz ez a találkozó, hiszen ha nyerünk, 90%-ra már Európában érezhetjük magunkat” – hangsúlyozta Rossi. 

„Jó szériában vagyunk, bizakodva készülünk a meccsre. Egyértelműen a három pont megszerzése a célunk, mert győzelmünk esetén leráznánk a zsolnaiakat, és gyakorlatilag bebiztosítanánk a dobogós helyezésünket, ami Európa Liga-selejtezőt ér – mondta az Új Szónak Vida Kristopher. – Örülök, hogy a múlt héten Trencsénben a sérült Pačinda helyett beállva jól játszottam, és sikerült gólt is lőnöm. Remélem, helyet kapok a kezdőben, hiszen nekem általában jól megy a játék a címvédő ellen. Sajnos, Pači még legalább két hétig nem játszhat, de hiszem, hogy fantasztikus szurkolóink segítségével nélküle is legyőzzük a gyors és technikás zsolnaiakat.”

A DAC klubcsúcsot jelentő 48 ponttal várja a meccset, ennyit még sosem szerzett a csapat az élvonalban. A korábbi rekord az 1994/95-ös idényhez fűződik, akkor 46 pont a negyedik helyhez volt elég. Mivel a győzelemért csak az 1994/95-ös szezon óta adnak három pontot (korábban csak kettőt), az összes megszerezhető pont százalékarányát tekintve még nem érte el az önálló szlovák ligában felállított csúcsát a DAC, de ha még legalább két pontot szerez, ezt a rekordot is megdönti. Helyezés szempontjából eddig az 1987/88-as és az 1993/94-es szezonban elért harmadik pozíció volt a DAC történelmi legjobbja. 

A zsolnaiak idegenben nem jeleskednek, a felsőházban a leggyengébb a mérlegük, de egy hete Rózsahegyen 2:1-re nyertek. (sz. z., bt)

Érdekes

Hazai mérleg

Eddig 23-szor volt a DAC a pályaválasztó a két csapat meccsén, 11 hazai siker, 6 döntetlen és 6 vendéggyőzelem született, a gólarány 29:28. Legutóbb tavaly augusztusban, Dunaszerdahelyen 7100 néző előtt parádés meccsen a házigazda 4:2-re nyert.

A legutóbbi meccsen novemberben Zsolnán gól nélkül zárult az összecsapás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?