Ha nem ment ki a lovira, nézze on-line!

Pozsony |

<p>Vasárnap beindul a nagyüzem a hazai ügetőkön. Pozsonyban 9 futam szerepel az idénynyitó programban. A turfidény programjában 24 verseny szerepel, mindössze eggyel lesz kevesebb (a pozsonyi ügetővel) a hagyományosnál.</p>

Amint Marián Šurda, a pozsony-ligetfalui lóversenypálya igazgatójától megtudtuk, a legtöbbet (15) a szlovák fővárásban rendezik, 4-et Kistapolcsányban, 3-at Újbarson, 1–1-et pedig Szenicen és Nagysurányban.

A statisztikánál maradva: 5 klasszikus lóverseny szerepel a műsoron, a legnagyobb csemege, a turf gála június 7-én lesz, július 19-én pedig a 17. Szlovák Galoppderbin szurkolhatnak a lovi szerelmesei. Még egy számadat: Szlovákiában jelenleg 309 versenyló – 16 az ügető – van 88 tulajdonos birtokában. Šurda elmondta, hogy tavaly 50 új versenylóval gazdagodott a hazai állomány, az istállótulajdonosok félmillió euróért vásároltak.

A gazdasági válság a lóversenysportot sem kerüli el, bizonyos területeken itt is életbe lép a takarékosság elve (kevesebb lesz pl. a doppingellenőrzés, megcsappan a reklámbevétel). A legfontosabbak, vagyis a versenyprémiumok, egyelőre nem kerültek veszélybe. A mai ligetfalui rendezvényen, amely 14 órakor kezdődik, a műsoron lévő kilenc futam (5 galopp, 2-2 ugrató és ügető) dobogósai közt 18 700eurótosztanak szét. Az évad első versenyén a szlovák, cseh és osztrák istállókat képviselő 67 ló áll rajthoz.

A vasárnapi belépés (a gazdaudvarba és a versenyre is) díjtalan, a következő, húsvéti (április 12.) futamokra pedig 1,40 euró. Ehhez viszont féléviingyenesbérlet jár. (Urbán Klára)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?