Ha hétfő, akkor öregfiú-bajnokság

<p>Több mind harminc éve futballoznak szervezett bajnokságban a Dunaszerdahelyi járás öregfiúcsapatai. Idei bajnoki évadjuk ma vette kezdetét.&nbsp;</p>

Címvédő a bősi FC, újonc a Nyárasdi Old Boys. Továbbra is 16 tagú a mezőny. „Nagyon, de nagyon régen létezik ez a bajnokság, valamikor még én is fociztam a dunaszerdahelyi kórház együttesében. Később bíráskodtam is, akkoriban Baán László és Lukács Imre kezébe futottak össze az irányítás szálai – kalandozik vissza a múltba Füle Lajos, aki Kovács Ferencz és Schewella Attila társaságában irányítja a pontvadászatot. – Nagyjából tíz éve a területi szövetség hatáskörébe került, négy esztendeje viszont megváltak tőle. Én akkor még a szövetség sporttechnikai bizottságának a tagja voltam, és parancsba kaptam a bajnokság vezetését, meg azt, hogy tegyek rendet benne, mert sok volt a probléma. Azóta a nyakamba szakadt, immár a negyedik évadot kezdem.”Február 16-án volt a csapatvezetői értekezlet. „Minden pontban megegyeztünk, vita nem volt, változatlan formában folytatódik a bajnokság” – hangsúlyozta Füle Lajos a rajtnál legfontosabb tudnivalókat. Tehát továbbra is lesz keleti és nyugati csoport, leküzdve ezzel a nagyobb távolságokat. Oda-vissza alapon találkoznak a csapatok, majd következnek a helyosztók a csoportok azonos helyen végzettjei között. Hetente hétfőn 17.15-kor kezdődnek a mérkőzések. „Ez már szinte hagyomány, mert főleg ezen a napon szabadok a pályák. Felmerült a pénteki játéknap is, de a többség elutasította” – árult el egy kulisszatitkot a főszervező, aki azt is aláhúzta, hogy jó kezekben van a bajnoki cím. – A bősiek másodszor lettek elsők. Megérdemelten. Sok jó képességű aktív játékosuk van. Ravasz, Liszkay, Varga Tihamér, hogy csak néhányat említsek. Tavaly menet közben személyi konfliktusok miatt kilépett a bajnokságból a DAC Legends. Helyettük új csapatként a nyárasdi Old Boys jelentkezett.” Füle Lajos szerint az első általa irányított bajnoki évadban nehéz volt rendet tartani, de az utána következő két kiírás sportszerű és korrekt keretek között zajlott. „Ezt várom a most induló bajnokságtól is – pillantott előre. – Maradjon meg a jó viszony a csapatok között, hiszen az öregfiúk focija erről szól. Játszunk egyet, utána leülünk egy finom sör vagy borocska mellé, s közben közösen falatozunk, és barátságokat kötünk. Kollégáimmal mindent megteszek azért, hogy a bajnokságnak zökkenőmentes lefolyása legyen, lehetőleg a legjobb játékvezetőket küldöm a mérkőzésekre, ha valami panasz merül fel, igyekszünk azt igazságos döntéssel lezárni.” Tehát mától újra érvényes a Dunaszerdahelyi járásban: ha hétfő, akkor öregfiú-bajnokság.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?