Gyűrűzik a Katinka-ügy

Tovább gyűrűzik a Hosszú Katinka kontra úszószövetség vita. A versenyző bejelentette, nem vesz részt az áprilisi győri országos bajnokságon, mert az USA-ban edzőtáborozik.

Tovább gyűrűzik a Hosszú Katinka kontra úszószövetség vita. A versenyző bejelentette, nem vesz részt az áprilisi győri országos bajnokságon, mert az USA-ban edzőtáborozik. Kiss László szövetségi kapitány szerint ezzel csökken az esély a váltó olimpiai részvételének kivívására.

„Szakmai egyeztetés zajlott le a Magyar Olimpiai Bizottság, Hosszú Katinka, valamint edzője, Shane Tusup között, amelyről a MOB főtitkára tájékoztatta Kiss László szövetségi kapitányt – mondta Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója. – Az érintett témák egyike volt, hogy a versenyző nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását. De a májusi Európa-bajnokságon a válogatott rendelkezésére áll váltóban is.”

A női váltó az országos bajnokságon vagy az Európa-bajnokságon szerezheti meg az olimpiai indulás jogát. „A program az Eb-n is sűrű lesz, mindenkinek kedvezőbb lenne, ha Győrben sikerülne megnyugtató időeredménnyel kivívni az olimpiai részvételt – mondta Kiss László szövetségi kapitány. – Nem igényel indoklást, hogy minden egyes ötkarikás jogosultság milyen jelentős a magyar sportnak, ráadásul a 4x200-as gyorsváltó Londonban is döntős volt, 2014-ben pedig Európa-bajnoki harmadik. Katinka és edzője eddig mindig azt hangoztatta, neki a versenyek jelentik a legjobb edzést. Erről azonban még csak szakmai vitát sem tudunk folytatni, hiszen Hosszú Katinka elkülönült a magyar úszósporttól, csak az olimpiai bizottság vezetőinek hajlandó felvenni a telefont, bár közülük sem mindenkinek…”

Kiss László azt sem tartja szerencsésnek, hogy a MOB a szövetség kihagyásával egyeztet Hosszú Katinkával, mert így a versenyző még inkább elkülönül a magyar úszósporttól. Ez érzékenyen érintette a Magyar Olimpiai Bizottság képviselőit. A MOB honlapján olvasható közleményből kiderül, Borkai Zsolt felkérte Szabó Bence MOB-főtitkárt, hogy a sportigazgatóság illetékes munkatársával közösen kérjen válaszokat Hosszú Katinkától a Kiss László által feltett kérdésekre. Szerdán megtörtént az egyeztetés, amelynek eredményéről Szabó Bence írásban tájékoztatta Kiss Lászlót. A levélben a főtitkár egyértelművé tette, hogy először és utoljára vállalt a MOB ilyen feladatot.

„Szeretném nyomatékosítani, hogy tőlem és a Magyar Olimpiai Bizottság Irodájától a jövőben ne kérjen közvetítőszerepet a Magyar Úszószövetség és Hosszú Katinka sem” – írta Szabó Bence. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?