Gyurta ötödikként döntős 200 m mellen

Peking |

<p>Gyurta Dániel 2:09.73 perccel az ötödik helyen jutott be a 200 méteres mellúszás csütörtöki fináléjába a pekingi olimpián. Az athéni ötkarikás ezüstérmes Gyurta az elődöntőben lassabban kezdett, mint az előfutamban, de így is az élmezőny közelében úszott.</p>

Az utolsó 50-et szokás szerint alaposan megnyomta, és mindössze egy századon múlt, hogy a futamgyőztes kanadai Mike Brown (2:08.84 p) mögött nem második, hanem harmadik lett 2:09.73-mal - az ausztrál Brenton Rickard jobban nyúlt be nála.
"Nehezebben ment az úszás most reggel, mint tegnap délután, de azért elégedett vagyok - mondta a Jövő SC-II. kerület versenyzője. - Benn vagyok a döntőben, ahol a célom, hogy minél jobb időt érjek el, ezért jöttem az olimpiára."
Gyurta hozzátette, akkor lesz elégedett a finálé után, ha úgy érzi, keze-lába szétszakad, miután kimászott a medencéből.
"A döntő nyolc úszója közül senkit sem lehet leírni, még a hetedikként bejutott olasz Bossini is 2:09-es úszó. Mindenki a legjobbját akarja majd nyújtani. Nagyon sűrű a mezőny, jellemző, hogy az a 2:11.29 perces eredmény, amivel négy éve elsőként voltam középdöntős, most nem lett volna elég a legjobb 16-hoz." (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?