Gyurkovics mintacseréje?

Budapest.

Budapest. Komáromi Lajos, a súlyemelők szombaton lemondott elnöke azt állítja, Dolovai Tamás, az MSSZ korábbi elnöke fenyegette meg őt telefonon azzal, hogy „örökre megnézheti magát”, ha nyíltan feltárja az athéni olimpia magyar doppingbotrányának hátterét, jelesül, hogy az utóbb ezüstérmétől megfosztott Gyurkovics Ferenc nem saját, hanem idegen vizeletet adott le az ellenőrzéskor. Komáromi, aki a hétvégén még azt mondta, a fenyegető kilétét illetően névvel nem szolgál, s családja és saját egészsége érdekében inkább távozik posztjáról, tegnap reggel az MTV Nap-kelte című műsorában jelentette ki: Dolovai Tamás hívta fel őt két alkalommal is. Újabb részletekkel is szolgált, mondván, Gyurkovics Ferenc élete első olimpiáján nem a saját vizeletét adta le, hanem Imrő Dezső akkori szövetségi kapitányét és Bökfi János szövetségi edzőét. Erről Komáromi egy négyszemközti – közlése szerint titokban magnóra rögzített – beszélgetésen értesült Imrőtől, aki a tatai edzőtáborban árulta el neki, miképpen kerülhetett a doppingszernek minősülő oxandrolon Gyurkovics mintájába. A visszavonulását levélben megerősítő Gyurkovics szerint nem igazak Komáromi állításai, hogy a sajátja helyett idegen vizeletet adott le Athénban. „Folyamatosan előjönnek ezzel a verzióval, de felhívnám rá a figyelmet, senki sem vádolt meg manipulációval – nyilatkozott az ezüstérmétől megfosztott versenyző. – Rövidesen ki fog derülni, kiről van szó, idővel tisztázódik ez az ügy.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?