Gyűlnek az NHL-esek Ramsay keretében

szlovák hokicsapat

A szlovák jégkorong-válogatott kerete négy NHL-ből érkező játékossal is bővült a hétvégén, immár Craig Ramsay rendelkezésére áll Andrej Sekera az Edmontonból, Christián Jaroš az Ottawából, Tomáš Tatar a Montrealból és Richard Pánik az Arizona csapatából.

Az NHL előszobájának számító AHL-ből pedig a 24 éves Marko Daňo érkezett. Daňo a Manitoba Moose csapatában szerepelt, ahol 51 meccsen 12 gól és 18 assziszt fűződik a nevéhez.

A szlovák válogatott a vb-felkészülés keretében Csehország ellen játszik két mérkőzést a hétvégén. Az elsőre pénteken Trencsénben, a másodikra pedig Nyitrán kerül sor. Ezen a két mérkőzésen a NHL-es négyes mellett már a kapus Marek Čiliakkal (Kometa Brno) valamint négy támadóval, Samuel Bučekkel, Róbert Lantošival (Nitra), Mário Lunterrel és Tomáš Zigóval (Banská Bystrica) is számolhat a kapitány. A kapus Andrej Košarišťan, a rutinos védő Michal Sersen és négy támadó, Martin Bakoš, Michal Chovan, Lukáš Cingel és Rastislav Špirko viszont nem folytatja a felkészülést.

A május 10-én rajtoló világbajnokság előtt a szlovák jégkorong-válogatott még Nagy-Britanniával (május 4.), és Norvégiával (május 7.) játszik felkészülési mérkőzést. Május 10-én az USA ellen kezdi meg szereplését a vb-n a Ramsay-csapat. (mgy, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?