Győztek a szlovákok a csoportelső otthonában

<p>Óriási meglepetésre a szlovák labdarúgó-válogatott vb-selejtezőn Viktor Pečovský góljával 1:0-ra nyert a csoportelső Bosznia-Hercegovina otthonában. A szlovák nemzeti csapatnak ez az első győzelme 2013-ban, s ezzel életben tartotta matematikai esélyeit a továbbjutásra.<br />&nbsp;</p>

A mérkőzés előtt a játékosok és Ján Kozák szövetségi kapitány (akinek ez volt az első tétmeccse a szlovák nemzeti csapat élén) is hangsúlyozták, hogy nagyon fontos lesz kapott gól nélkül kihúzni az első félidőt. A szlovákok ezért nem siettek sehová, elsősorban a védekezésre összpontosítottak, és jól semlegesítették is a bosnyákok zseniális csatárduóját, Dzekót és Ibisevicet. Hamšíkék nem támadtak fejetlenül, de az első félidőben két helyzetet is kialakítottak: a 27. percben Adam Nemec lőtt mellé egy beívelés után, nyolc perccel később pedig Kucka próbálkozását védte Begovic. A hazaiak a 43. percben könyvelhették el az első nagy helyzetüket – Mucháról kipattant a labda, de Ibisevic (Martin Škrtel hathatós beavatkozásának is köszönhetően) nem találta el a kaput.

A második félidő nagy szlovák helyzettel indult: Pečovský lövését Begovic szögletre ütötte. A vendégek egyre bátrabban játszottak, az 50. percben Hamšík vezethette a labdát egyedül a kapusra, de túl hosszan szöktette magát. Alig négy perccel később a kis Weiss került helyzetbe, s lövése csak centikkel kerülte el a kaput. A szlovákok igyekezetét aztán a 77. percben siker koronázta: egy kifejelt labda után Pečovský lőtt kapura, a labda megpattant egy hazai védőn, és a hálóban kötött ki – 0:1! Beigazolódott, hogy a bosnyákok idegesek lesznek a nagy lehetőség kapujában – győzelmükkel ugyanis már gyakorlatilag bebiztosították volna továbbjutásukat –, a meccs végén próbáltak rohamozni, de a szlovák védelem, élén Škrtellel, mindent tisztázott. A három pont így a szlovákoké lett.
A szlovákok kedden Zsolnán ismét a bosnyákokkal találkoznak.

Bosznia-Hercegovina–Szlovákia 0:1 (0:0)
Góllövők: Pečovský (77.)
Sárga lap: Weiss
Játékvezető: Rizzoli (olasz), 12 500 néző.
BOSZNIA-HERCEGOVINA: Begovic – Vrsajevic (65. Visca), Bicakcic,
Spahic, Lulic – Medunjanin – Pjanic, Misimovic (78. Stevanovic), Salihovic – Ibisevic, Dzeko
SZLOVÁKIA: Mucha –  Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Pečovský, Kucka – Šesták (60. Jendrišek), Hamšík (72. Guédé), Weiss –  Nemec (86. Jakubko)

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"121357","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

További eredmények:

A csoport:
Macedónia–Wales 2-0
Szerbia–Horvátország 1-1
Skócia–Belgium 0-2

B csoport:
Csehország–Örményország 1-2
Málta–Dánia 1-2
Olaszország–Bulgária 1-0

C csoport:
Kazahsztán–Feröer-szigetek 2-1
Németország–Ausztria 3-0
Írország–Svédország 1-2

D csoport
Románia–Magyarország 3-0
Törökország–Andorra 5-0
Észtország–Hollandia 2-2

E csoport
Norvégia–Ciprus 2-0
Szlovénia–Albánia 1-0
Svájc–Izland 4-4

F csoport
Oroszország–Luxemburg 4-1
Észak-Írország–Portugália 2-4

G csoport
Lettország–Litvánia 2-1
Bosznia-Hercegovina–Szlovákia 0-1
Liechtenstein–Görögország 0-1

H csoport
Ukrajna–San Marino 9-0
Lengyelország–Montenegró 1-1
Anglia–Moldova 4-0

I csoport
Grúzia–Franciaország 0-0
Finnország–Spanyolország 0-2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?