Győzni akarnak Izlandon a szlovákok

<p>Elrepült Izlandra a szlovák labdarúgó-válogatott, ahol ma este kilenckor barátságos meccsen lép pályára. Vladimír Weiss keretében mindössze 17 futballista kapott helyet - köztük két újonc, Horváth Csaba és a szövetségi kapitány fia, a Manchester Cityben tavaly bemutatkozó ifjabb Weiss.</p>

A vendégek győznének, de elsősorban a Csehország és az ÉszakÍrország elleni szeptemberi tétmeccsek főpróbájának tartják a találkozót.
A szlovák válogatott eddig háromszor találkozott Izlanddal, mérlege két győzelem és egy vereség. Az utolsó találkozót alig egy éve rendezték Aranyosmaróton, a vendégek nagy meglepetésre 2:1-re győztek. „Egészen biztosan nyerni akarunk, vissza szeretnénk vágni Izlandnak a vereségért“ - jelentette ki Miroslav Karhan, a válogatott csapatkapitánya.
Az izlandi gárda jelenleg a világranglista 92. helyén áll, legnagyobb sztárjuk, Eidur Gudjohnsen a Barcelona cserepadját melegíti. A harmincéves támadó kuriózumba illő módon mutatkozott be a válogatottban - saját édesapját váltotta. A csapat nagy része Angliában légióskodik. Izland válogatottja soha nem tartozott a meghatározó európai gárdák közé, legnagyobb sikerük, hogy a végsőkig harcban álltak a 2004-es EBszereplésért. Weiss kerete igencsak szűk; a szakvezető mindössze 17 játékossal érkezett Izlandra. Ján Ďuricát az utolsó pillanatban vírusfertőzés döntötte le a lábáról, a Lokomotiv Moszkva védője el sem utazott Reykjavikba - posztján Horváth Csaba mutatkozhat be. A keretben fiatal, nagyon kevés tapasztalattal rendelkező játékosok is helyet kaptak. Az ifjabb Weiss mindössze egy mérkőzésen játszott a Manchester City felnőttcsapatában, míg Miroslav Stochot a Chelsea kölcsönadta a holland Twentének.
„Az ellenfél tipikus szigetországi stílusban játszik“ - nyilatkozta Weiss. A szövetségi kapitány szerint csapatának használ majd, hogy az ellenfél hasonló stílusban játszik, mint az északírek. „A tréner már az üdvözlésnél leszögezte, hogy ezen a meccsen több játékvariánst is kipróbálhatunk a Csehország elleni találkozóra. Nyerni akarunk, és szeretnénk jobb hangulatot teremteni a mérkőzés előtt“ - állítja Karhan. A szlovák válogatott következő tétmeccsét szeptember ötödikén játssza a csehek ellen, négy nappal később pedig Észak-Írország következik. (s, tg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?