Győzelemmel zárta az évet a DAC

<p>Hazai pályán 2:0-ra verték a dunaszerdahelyiek a ViOnt. Végig a DAC volt jobb, a csallóközi csapat ezzel a győzelemmel feljött az 5. helyre.&nbsp;</p>

Az első perctől kezdve a DAC volt főszerepben. A 10. Percben Kwin lódult előre, Sarr után Polievkához került a labda, aki éles szögből a kapu mellé lőtt. Négy perccel később jött a vendégek lehetősége, Perišič labdája után Orávik próbált a kapuba találni, de bal oldali lövését Tujvel hárította.

A 20. percben szép akciót mutatott be a DAC, egy beívelt labdát Szarka fejjel tolt meg, majd Sarr után ismét Szarka került helyzetbe, de lövését Novota újból hárította. Két perccel később jött a mérkőzés első találata, egy beadás után Ljubicichoz került a labda, aki jól helyezett lövéssel juttatta előnyhöz a sárga-kékeket - 1:0.

A 37. percben ismét a DAC került helyzetbe, Ljubicic átadása után Szarka lhetett kapura, de labdáját szögletre mentették. Jó iramú mérkőzés zajlott a pályán, többnyire a DAC irányította a játékot, a vendégek főleg kontratámadásokkal veszélyeztettek.  A 44. percben kiesett  világítás az egyik oszlopon, de a szünetben sikerült megjavítani.

A második játékrész egy DAC helyzettel kezdődött, de Polievka labdája a kapu mellé gurult. Az 51. percben Davis beadása után Szarka fejelt a kapu mellé. Két perccel később Tawamba beadása után Bamba kapásból külsővel rúgott a kapu mellé. Az 55. percben ismét Bamba volt főszerepben, ezúttal is mellé lőtt. Az 55. perctől kezdve ismét problémák adódtak a világítással, csökkentett fénynél folyt a játék.

A 77. percben érkezett a mérkőzés második találata, Ľupták egy szép lövés után talált a hálóba - 2:0. A 85. Percben Mance indulhatott volna kapura, de a DAC védelme közbelépett. A végére már az eredmény nem változott, győzelemmel búcsúzik a 2015-ös évtől a DAC csapata. 

FC DAC 1904 Dunjská Streda - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Gólszerző: Ljubicic (22.), Ľupták (77.)
Sárga lapok: Ljubicic (86.) - Tawamba (39.), Kupec (70.)

FC DAC: Tujvel - Brašeň, Kwin, Michalík, Davis - Sarr (Stephens, 88.), Ljubicic, Ľupták, Pačinda (Černák, 90.) - Szarka, Polievka (Asanovic, 60.)

FC ViOn: Novota - Pintér, Jhonnes, Kupec, Majkič - Burič (Mance, 79.) - Orávik, Školník (Krznarič, 74.), Perišič, Cebara (Farras Bamba, 46.) - Tawamba

Az edzők mondták: 
Tomislav Marič (DAC):
Ma egy jó és kemény mérkőzést láthattunk. Tudtuk, hogy az ellenfél remek játékosokkal rendelkezik a támadósorban. Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert megértették, hogy a mérkőzés a küzdésről szól. 1:0-ás vezetésnél kár Polievka kihagyott helyzetéért. Elégedett vagyok, mert 28 pontot gyűjtöttünk. Gratulálok a játékosoknak és az edzői stábnak az őszi teljesítményért.

Libor Fašiang (ViOn):
Nagyon jó, küzdelmes mérkőzést láthattunk mindkét félről. Sajnálatos, hogy a mérkőzés elején kiamardt Orávik helyzete, a mérkőzés másképp is végződhetett volna. Gólt akartunk rúgni, de sajnos nem sikerült, hiányzott a nagyobb higgadtság a befejezéseknél. Megérdemelten győzött az ellenfél. 

(Álló István)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?