Győzelemmel kezdte a csoportkört a Ferencváros (FOTÓK)

FTC.Csukaricski

Dejan Sztankovics 3:1-re megnyerte első mérkőzését a Groupama Arénábában. Az FTC a Csukaricski legyőzésével élre állt az  Európa-konferencialiga F csoportjában.

A csapatokat közel telt ház fogadta a Groupama Arénában. Mivel az FTC a selejtezők során már kapott egy büntetést a drukkerek félreérthető megnyilvánulása miatt, a klub a székekre kihelyezett szórólapokon hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy melyek azok a rigmusok és mozdulatok, amelyért az UEFA büntethet. A zöld-fehér B-középben azonban nem csak ezek, hanem az élőképhez szükséges elemek is előkerültek a mérkőzés elején, így rajzolódott ki a kapu mögött egy óriási Fradi felirat, alatta az "előre a kupatavaszért!" kiírással.

A meccset jól kezdték a hazaiak, de Abu Fani szabadrúgásgólját a VAR érvénytelenítette. Bár a középpályás lövésébe senki nem ért bele, mivel a lesről induló Varga Barnabás zavarta a kapust, nem adták meg a gólt. A vendégek alig birtokolták a labdát, de kontrák után veszélyeztettek és a második ilyen lehetőségükből gólt is szereztek.

A ferencvárosi játékosokat és szurkolókat viszont nem törte meg a gól és az egyre fokozódó nyomás góllá érett. A 41. percben második büntetőjét kapta a magyar bajnok és az elsőtől eltérően ezt a VAR sem vonta vissza, Varga pedig három perccel később értékesítette a tizenegyest. A számos játékmegszakítás miatt hét percet hosszabbított a szurkolók kedvencévé nem váló spanyol bíró, amelyben Owusu révén megszerezte a vezetést a Fradi.

Galéria

A második félidőben nem változott a játék képe, a vendégek végül kaput eltaláló lövés nélkül zárták a játékrészt, míg a hazaiak nyugodtabban játszottak és szinte folyamatosan nyomás alá helyezték ellenfelüket. A 79. percben a csereként beállt Lisztes Krisztián lövésénél nagyot védett a szerbek kapusa, a kipattanóra érkező Pesics bombájánál viszont esélye sem volt a hárításra. A hazai pályán most debütáló Dejan Sztankovics csapata megérdemelten győzött 3:1-re és ha egy kicsit koncentráltabbak a játékosok a befejezéseknél, akár nagyobb is lehetett volna a különbség. Miután a csoport másik meccsén a Genk 2:2-es döntetlent játszott a Fiorentinával, egy kör után a Ferencváros vezeti a csoportját.

A lefújás után az FTC játékosai szokásosan tiszteletkörre indultak, a szurkolók tapssal jutalmazták teljesítményüket, a kapu mögött helyezkedő ultrák pedig alapos ünneplésben részesítették kedvenceiket.

Jegyzőkönyv

Európa-konferencialiga, F csoport, 1. forduló

Ferencvárosi TC-Cukaricki 3:1 (2:1)
Groupama Aréna, 17 859 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
Gólszerzők: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesic (79.), illetve Ivanovic (26.)
Sárga lap: S. Mmaee (50.), illetve Docic (19.), Ivanovic (41.), Adetunji (45+2.), Subotic (66.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cissé, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) - Marquinhos, Zachariassen, Owusu (Lisztes, 74.) - Varga B. (Pesics, 67.)
Csukaricski: Szamurovics - Sztevanovics (Rogan, 88.), Szubotics, Vranjes - Tosics, Nikcsevics (Jankovics, a szünetben), Sissoko, Docsics (Sztankovics, 64.), Kovac (Miladinovics, a szünetben) - Adetunji (Cvetkovics, 78.), Ivanovics

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?