Győzelemmel hangolna a DAC a kupavisszavágóra

<p>A kilencedik DAC ma este (19.00) a nyolcadik helyen álló kassai együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 26. fordulójában.&nbsp;A hazaiak a zsinórban elszenvedett három vereség után javítani akarnak, és győzelemmel szeretnének hangolni a keddi, Senica elleni kupavisszavágóra.</p>

Szarka sárga lapos eltiltása lejárt, így számíthat rá Tomislav Maric, ám ezúttal a jó formában levő Štepanovský fog hiányozni, mert az univerzális futballista Rózsahegyen begyűjtötte ötödik sárgáját. Ľupták műtétje után még nem vethető be, míg a sérüléssel bajlódó Kwin és Sesar pályára lépése kérdéses. „A sorozatban elszenvedett három bajnoki vereség után egyértelműen győzni akarunk. Sajnos, a nagyszombatiak ellen megszakadt másfél éves hazai veretlenségi sorozatunk, most újat akarunk kezdeni. Vendéglátóként csak a győzelem elfogadható” – mondta lapunknak Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója. – Bíztató, hogy márciusban Kassán 1:1-re végződött a kupameccsünk, amelyen aztán tizenegyespárbajban kivívtuk a négy közé jutást. Nem lesz egyszerű dolgunk a keletiek ellen, de bízom benne, hogy sikeresek leszünk, és győzelemmel hangolunk a keddi, senicai Szlovák Kupa-elődöntő viszszavágójára.” Németh Krisztián hozzátette, hogy a kulcsemberek közül senkit sem fognak pihentetni a kupameccs miatt: „A bajnoki meccsek ugyanolyan fontosak számunkra, mint a Slovnaft Cup, így mindkét találkozón a legerősebb összeállításban lépünk pályára.” Erősen foghíjas kerettel érkeznek Dunaszerdahelyre az anyagi gondokkal küszködő kassaiak. Ugyanis a sérült Bukatán, Bašistán és a beteg Novákon kívül további négy játékos is hiányozni fog. Ugyanis csütörtökön a szerb Osztojiccsal és Szekuliccsal, Kavkával, valamint Korijkovval szerződést bontottak. Blažej Podolák klubtulajdonos csak annyit árult el, hogy nem rúgták ki az említett futballistákat, hanem kölcsönös megegyezéssel bontottak szerződést. „Ilyen előzmények után nem várhatunk csodákat, egy ponttal szívesen kiegyeznék” – olvasható Marek Fabuľa vezetőedző nyilatkozata a kassaiak honlapján. Legutóbb augusztus elején találkozott a két csapat Dunaszerdahelyen, akkor 3:1-es hazai siker született (góllövők: Ujlaky, Sabler, Jurčo, ill. Pačinda). Októberben Kassán 1:1-gyel (g.: Novák, ill. Sabler) zárult az összecsapás, csakúgy, mint a márciusi kupameccs (g.: Viazanko, ill. Ljubicic). Érdekes, hogy amióta Tomislav Maric irányítja a sárga-kékeket, tétmeccsen még egy alkalommal sem lőtt egynél több gólt az együttes. Talán ma sikerül? (sz. z.)   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?