Gyémánt Liga – Bondarenko 19 éve nem látott magasságokban

Lausanne |

<div>Tyson Gay egészen kiváló, 9.79 másodperces 100-as futása mellett egyértelműen a magasugró ukrán Bohdan Bondarenko produkciója emelkedett ki a csütörtökön késő estébe nyúló lausanne-i atlétikai Gyémánt Liga-versenyen, melyen az ukrán sportoló 1994 óta nem látott eredménnyel, 2,41 méterrel nyert.</div><div>&nbsp;</div>

Az egy hete még 2,33 méteres egyéni rekorddal rendelkező 23 éves ugró szombaton Birminghamben 2,36-ra javította saját legjobbját, Lausanne-ban pedig folytatta remeklését.     A svájci viadalon a szombatihoz hasonlóan az amerikaiak olimpiai ezüstérmesével, Erik Kynarddal vívott különversenyt. Mindketten elsőre vitték valamennyi magasságot, egészen 2,35-ig, melyen Kynard egyet hibázott. Ekkor az amerikai - egyéni rekordot jelentő - 2,37-re emeltetett és átjutott a léc felett, így vezetett.  Bondarenko azonban válaszul a 2,39-et is egyből ugrotta, s mivel riválisának sem ezen, sem a 2,41-es magasságon nem volt sikeres kísérlete, győzött.    Az ukrán később a 2,41 métert harmadikra teljesítette, majd ugrott a 2,45-ös világcsúcsmagasságra és - egy sikertelen kísérlet után - 2,46-ra is.      Legutóbb, még 1994-ben a világcsúcstartó kubai Javier Sotomayor jutott át a 2,41 méter felett, melynél magasabbat csak ő és a svéd Patrick Sjöberg ugrott a világon. Rajtuk, illetve Bondarenkón kívül a 2,41-et mindössze egy ember, a szovjet Igor Paklin teljesítette.     A férfi magasugró mezőnyben idén ugyanakkor nem csupán az ukrán, illetve Kynard van remek formában, június elején ugyanis a 21 éves katari Mutaz Essa Barshim 2,40-nel nyerte a Eugene-ben rendezett Gyémánt Liga-viadalt. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?