Guzmics: „Küzdöttünk, csúsztunk-másztunk”

<p>Guzmics Richárd, a magyar futballválogatott 30 éves középhátvédje remek teljesítményt nyújtott az Európa-bajnok portugálok elleni budapesti vb-selejtezőn. A Kínában légióskodó játékossal a meccs után beszélgettünk.</p>

Milyen volt a mérkőzés belülről?

„A játékunk úgy, hogy fél óra után emberhátrányba kerültünk, kicsit elmaradt a várakozástól. De az Európa-bajnokkal játszottunk, világklasszis játékosok ellen, és dicséretesnek tartom, hogy tíz emberrel is felvettük velük a versenyt. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Hiszen csúsztunk-másztunk, minden egyes lövésbe igyekeztünk belelépni, belevetődni. Ezt honorálták is a fantasztikus szurkolóink. A ráadás perceiben slusszpoén lehetett volna, ha Fiola Attila fejeséből kiegyenlítünk. Kár, hogy ez nem jött össze.

Hogyan látta a portugálok gólját?

Nagyon jó volt Ronaldo erős és pontos bal oldali beadása, amely átszállt a kapuson. Akkor már látszott, hogy baj van. Sajnos, egy kicsit elcsúszott a védekezésünk, Korhut Misi már nem ért oda időben, így André Silvának könnyű volt a hálóba találnia.

A kiállítás után a szövetségi kapitány mennyiben változtatott a taktikán?

Visszaálltunk 4-4-1-re, és azt kérte, hogy továbbra is agresszíven focizzunk. Ezzel egyáltalán nem volt gond, hiszen az első félidőben nagy iramot diktáltak a portugálok, de mindig volt egy becsúszó láb, vagy egy utolsó pillanatban történő blokkolás. Végigküzdöttük a meccset.

A találkozó előtt a bátorság volt a kulcsszó…

Szerintem nem is annyira a bátorság, hanem az akarat és a küzdeni tudás dominált részünkről ezen a mérkőzésen.

A védelem nagyon jól állt a lábán, Cristiano Ronaldo sem villogott.

Fiola Attilának Lovrencsics Gergő is besegített a Real Madrid sztárjának a szigorú őrzésében, de persze az egész hátvédsorunk készenlétben állt. Nem tiszteltük Ronaldót, gyakran keményen odaléptünk neki. Mindig a sarkában voltunk, így a megszokottnál lényegesen kevesebb lövési kísérlete volt. A portugál gól után látványosan vissza is vett a tempóból, és kerülni kezdte a párharcokat, nehogy megsérüljön.

Mit szól a fantasztikus közönséghez?

Le a kalappal előttük. Sajnos, korábban több meccset is elrontottunk, ezen a két összecsapáson próbáltuk visszaszerezni a szurkolók bizalmát. Ez valamilyen szinten sikerült is, hiszen a lettek és a portugálok elleni találkozók után együtt énekelhettük velük a Himnuszt, ez nagy erőt ad a továbbiakra is, Svájc és Feröer ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?