Gútán a DAC szerezte meg első pontjait

DAC-kézi
Gúta/Dunaszerdahely |

A férfi I. kézilabdaliga két nyeretlen együttesének rangadóján 32:28-ra győzött a DAC Gútán a hétvégi 6. fordulóban.

A déli derbi nem csak nevében volt rangadó: sok szurkoló, fordulatok, pattanásig feszült idegek, 15 kétperces kiállítás, egy piros lap és a DAC csapatának első pontjai a 2019/2020-as évadban, így festett a vasárnapi 60 perc.

„Kemény meccs volt” – hangzott el mindkét táborból a mondat, egyik oldalon sem a másikra mutogatva.

„Nagyjából egyforma játékerőt képviselő ellenfelek találkoztak. A dunaszerdahelyieknek nagyobb szerencséjük volt, és be is dobták a helyzeteiket, míg mi többször csak kapufáig jutottunk – mondta lapunknak Gőgh Péter, a gútaiak vezetőedzője. – A fiúk annyira győzni akartak, hogy vesztükbe hajszolták magukat. Tudták, hogy a DAC a verhető riválisok kategóriájába tartozik, ezért nem tudtak fellazulni.” 

Az első félidőben így is vezettek a házigazdák négy góllal is, de a szünetre már a vendégek mentek 13:10-es előnnyel. A különbséget a folytatásban hétre is feltornázták, de tíz perccel a vége előtt már csak három volt közte.

„Ha lett volna még plusz tíz percünk, akkor megnyerjük a meccset – állította Gőgh a 28:32-es vereség után. – Ez a vereség még fájóbb, mint néhány korábbi nagy zakó. Nem véletlen, hogy a fiúk azzal jöttek be az öltözőbe, bármi lesz is, de Dunaszerdahelyen revansot vesznek az elhullajtott két pontért.”

A DAC-nál természetesen nagy volt az öröm. Az első győzelemben oroszlánszerepe volt két játékosnak, Juhos Gábornak és Nagy Tibornak. „Kapusunk csodálatos védéseivel és Nagy Tibor gólzáporával nem volt okunk félni, hogy elveszítjük a mérkőzést. Míg Gábor egész meccsen fantasztikusan védett, addig Tibi egymaga vállalt 14-et a 32 gólból” – írták hivatalos közösségi oldalukon a dunaszerdahelyiek. – Végre megszereztük tehát az első pontokat, ebből próbálunk erőt meríteni a további mérkőzésekre. Reméljük, mostantól gyakrabban ünnepelhetünk győzelmet!”

Utóbbi a Modra elleni hétközi Szlovák Kupa-nyolcaddöntőn nem jött össze, az élvonalbeli vendégek 32:23-ra nyertek. Javítási lehetőség az I. liga 7. fordulójában, szombaton (18.00) lesz a Malacky otthonában. A gútaiak szintén szombaton (18.00) Turócszentmártonba utaznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?