Guľa a DAC–Rapid (4:2) után: „Sok pozitívumot láttam"

dac

Jól sikerült a DAC labdarúgócsapatának főpróbája a szezon első tétmérkőzése előtt, a sárga-kékek 4:2-re legyőzték a bécsi Rapidot a MOL Arénában rendezett felkészülési meccsen. Így értékelt Adrián Guľa vezetőedző és Matej Trusa.

„Remek mérkőzés volt, a mi szemszögünkből egyértelműen. Tetszett, amit láttam. Már közel járunk a tétmeccsekhez, és nagyon értékes dolog, ha egy ilyen mérkőzés kerül a játékosok lábaiba egy kiváló pályán, kiváló ellenféllel szemben. Sok pozitívumot láttam, de voltak ki nem kényszerített hibáink isˮ – értékelt Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője, aki elmondhatja magáról, hogy a téli után a nyári felkészülést is veretlenül abszolválta csapatával. A következő szezonra nézve a tréner elmondta, egy domináns, erős DAC-ot akar látni. „Nem hiszem, hogy különösebben változtatnunk kéne, sokkal inkább csiszolnunk, tökéletesítenünk kell a meglévő automatizmusokat. A húzóemberek a csapattal maradtak, ami felgyorsíthatja a folyamatot. Keményen kell dolgoznunk, és javítani a flexibilitásunkonˮ – tette hozzá Guľa. Utóbbi jeleit már a Rapid ellen is érzékelni lehetett, hiszen Andzouana a jobbhátvéd pozíciójában ugrott be, míg Krstovic több ízben kihúzódott a jobb szélre, a kilences pozíciójába pedig ilyenkor Trusa lépett fel.

„Jó erőfelmérő volt ez számunkra – értékelt Trusa. – Elégedett vagyok azzal, hogy gólt szerezhettem, de volt esélyem még egyszer betalálni. Az a fontos, hogy most a csapat is jól működött, a gólom csak bónusz. Az együttműködésünk jól működik, Krsto és Ramadan is intelligens játékos, megértjük egymást. Köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak a fogadtatást. A jó atmoszférát már akkor is éreztem, amikor ellenfélként játszottam itt (Trusa korábban a nagymihályiak színeiben lépett pályára a MOL Arénában – a szerk.), most viszont már hazai vagyok, most már az én szurkolóim is, aminek nagyon örülök.ˮ

A Rapid trénere, Zoran Barisic hangsúlyozta, hogy a két csapat a felkészülés eltérő fázisában találkozott egymással. „A DAC jobb formában van mint mi, ők egy hét múlva már tétmérkőzést játszanak, mi viszont a felkészülés elején járunk. Sokat kell még dolgoznunk.ˮ

A DAC-ra jövő csütörtökön 19.30-kor a Dila Gori vár a MOL Arénában, egy héttel később pedig Georgiába utazik a csapat a visszavágóra. Továbbjutás esetén az ukrán Vorszkla Poltava vár a sárga-kékekre, amely meg nem erősített információk szerint a dél-lengyelországi Tychy városában szerepel majd hazai pályán.

Jegyzőkönyv

DAC–Rapid Wien 4:2 (2:1)

Gólszerzők: Krstovic (4., 15.), Trusa (50.), Vitális (87.), ill. Kühn (40.), Druijf (64.)

Játékvezető: Kružliak, 2009 néző

Sárga lap: Krstovic, Riszvanisz, Vitális, ill. Schick, Bajic.

DAC: Petráš–Andzouana (71. Gruszkowszki), Riszvanisz, Kaša (71. Urblík), Mendez–Dimun (81. Riquelme), Káčer (62. Vitális)– Ramadan (81. Záhradník), Kalmár (71. Szolgai), Trusa (62. Veselovský)–Krstovic (71. Leginus)

RAPID: Gartler (59. Orgler)–Schick, Cvetkovic (46. Grüll), Moormann (46. Sollbauer), Auer (59. Dijakovic)–Kerschbaum (59. Bajlicz), Greil (59. Kayigin)–Bajic (46. Druijf), Seidl (46. Mayulu), Kühn (46. Pejic)–Burgstaller (46. Strunz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?