Gondok a védelemmel

<p>Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya sérülések miatt több olyan játékosról is kénytelen volt lemondani, akikkel a májusi világbajnokságon is számolt.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Először választotta edzőtáborozásra az árvai Námestovót a szlovák jégkorong-válogatott vezetése. Otto Sýkora, a nemzeti csapat menedzsere szerint a szép környezet és a jó edzéslehetőségek mellett a helyiek hokiszeretetét is meg akarták így jutalmazni. „Megszólított az itteni emberek munkája, akik nagyon jó feltételeket teremtettek a régió fiataljainak a hokira” – mondta Sýkora.

Vladimír Vůjteknek, a szlovák válogatott szövetségi kapitányának azonban nem lehet túl jó kedve, a rossz időjárás mellett egy visszatérő probléma is nehezíti a csapat vb-re való felkészülését: a sok sérült. „Sajnálom a dolgot. Nem vártuk, hogy ilyen nagy gondjaink lesznek a védelemben. Ivan Barankát, Kristián Kudročot és Tomáš Starostát is műtik, és biztosan hiányozni fognak a tornáról” – közölte Vůjtek, aki Juraj Mikúšra, Milan Bartovičra, Juraj Mikušra, Ján Brejčákra és Rastislav Špirkóra sem számíthat a közelgő májusi világbajnokságon.

Szerencsére kapusok terén jól áll a szlovák válogatott, a mostani gyülekezőn is megjelent hármas (Jaroslav Janus, Ján Laco, Rastislav Staňa) jó szezont tudhat maga mögött. „Ami pedig a csatárokat illeti, még függünk attól, mi lesz Miroslav Šatannal, és hogy jön-e erősítés az NHL-ből. De ezt csak a felkészülés utolsó hetében tudjuk meg. Tavaly is úgy raktuk össze a csapatot, hogy az utolsó pillanatban érkezett hét-nyolc játékos, és csak akkor alakult ki a végső keret a vb-re” – tette hozzá Vůjtek azzal, hogy 4-5 potenciális jelöltjének még nem ért véget a klubszezonja.

A bő, 27-es keretben 12 KHL-es hokis van (ebből tucatnyian a Slovan játékosai), heten a cseh bajnokságot, ketten (Vandas, Sýkora) pedig a hazai extraligát képviselik. A csapat egy hétig edzőtáborozik Észak-Szlovákiában, húsvét után pedig két felkészülési meccsen a svéd válogatott ellen lép jégre. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?