Gombos tornagyőztes

Pozsony |

<p>A&nbsp;nádszegi származású Gombos Norbert nyerte a&nbsp;pozsonyi tenisztornát, miután a döntőben nagy csatában, 7:6, 4:6, 6:3-ra múlta felül a&nbsp;román Marius Copilt.</p>

Gombos tavaly kikapott a Davis-kupában Copiltól, de Pozsonyban revansot tudott venni az akkori vereségért. A pozsonyi challengertorna fináléjának első játszmája csak rövidítésben dőlt el. Gombos hárítani tudta román ellenfele három szettlabdáját is, majd neki is ugyanennyi lehetősége volt lezárni a játszmát, s harmadik próbálkozásra sikerült neki (7:6). A második szettben Copil 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, s Gombos már nem tudta visszabrékelni. A nádszegi származású teniszezőnek ez a döntő játszma elején sikerült, s bár Copil igyekezett, az összességében komplexebb, energikusabb és célratörőbb teniszt bemutató Gombos megtartotta brékelőnyét, ezzel pedig 7:6, 4:6, 6:3-ra nyerte a mérkőzést.

„Az év elején a sérülésem után nem gondoltam volna, hogy majd a Slovak Open győzteseként állhatok itt, azon a pályán, ahol lényegében nap mint nap edzek. Fantasztikus érzés. Mindig is nagy álmom volt sikeresen szerepelni ezen a tornán, óriási megtiszteltetés, hogy olyan korábbi győztesek neve mellé kerülhetett az enyém, mint Karol Kučera vagy Dominik Hrbatý” – nyilatkozta Gombos.

A 26 éves teniszező a hatodik hazai győztes lett a torna történetében, az előbb említetteken kívül Michal Mertiňák (2006), Martin Kližan (2010) és Lukáš Lacko (2011, 2013) is magasba emelhette már a Slovak Open trófeáját. Gombos így jócskán megjavította eddigi legjobb pozsonyi eredményét, ami a két évvel ezelőtti negyeddöntő volt. Negyedik challenger-győzelmének köszönhetően (korábban (Cherbourg 2015, Prága 2015, Brest 2016) Gombos holnaptól a 130. helyen áll a világranglistán. (TASR, SITA)  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?