Gerec gólja döntött a derbin

<p>Dunaszerdahely. A II. labdarúgóliga csonka fordulójának szombat esti dunaszerdahelyi párharcán végre gól került a csallóközi riválisok rangadóinak krónikájába (a korábbi két meccsük a szezonban 0:0-val végződött). Gerec 35. percben szerzett találatával folytatódott a bajnokaspiráns DAC tavaszi győzelmi szériája, s egyben véget ért a somorjaiak négy fordulón át őrzött veretlenségi sorozata.</p>

ÁGH ISTVÁN

A vendéglátók ezúttal négy sárgája miatt nem állíthatták csatasorba a rutinos Obžerát, aki tavasszal mindkét összecsapáson csapata első találatát szerezte.

Sok hazai helyzet

A nagy érdeklődéssel kísért presztízscsata első helyzetét a 22. percben Hošek puskázta el, aki egyedül tört kapura, de magasan a léc fölé célzott. Tizenhárom perc elteltével a bal oldalon Gašparík manőverezett a labdával, beadására Gerec érkezett jó ütemben, s ballal a jobb felső sarokba lőtt. Az első játékrészben a somorjaiak jobbára csak a védekezésre összpontosítottak, csupán a leshatáron mozgó csatáruk, Lezsaics igyekezett zavart kelteni a hazaiak 16-osában. Az első félidő hajrájában növelhették volna előnyüket a sárga-kékek, de Majerník fejese a léc felett süvített el, Gašparík lövésénél is baj volt az irányzékkal, Velický szabadrúgását pedig üggyel-bajjal hárította a vendégek hálóőre, Péntek.

Fordulás után rákapcsoltak a vendégek. „Az első játékrészben védenceim érthetetlenül passzívan futballoztak. A szünetben öltözőnkben fejmosás zajlott, ennek meg is lett az eredménye”– ecsetelte a változást kiváltó okokat Libor Fašiang, a somorjaiak vezetőedzője.

A gólszerző megsérült

Az 51. percben Marušin belépője után hordágyon vitték le a pályáról Gerecet, akit kivizsgálásra a dunaszerdahelyi kórházba szállítottak. „A röntgenfelvételt értékelő orvos törést nem állapított meg, a mai nap folyamán mágneses rezonanciával próbálják diagnosztizálni labdarúgónk sérülését. Egyébként Fodrek és Nulíček után már a harmadik futballistánk dőlt ki a sorból” – tájékoztatott a sérült állapotáról Radványi Miklós, az éllovas dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

A 70. percben elsötétült az eredményjelző tábla, az egyik reflektor kihunyt, ám rövid kényszerszünet után, immár kisebb fényerővel, de folytatódott a párharc. A vendéglátók a 73. percben növelhették volna előnyüket, de Gerát fejese a felső lécen csattant. A somorjaiak a hajrában kitámadtak, több ízben is célba vették Malec kapuját, de részükről csupán egy kapura tartó lövést regisztráltunk a 90 perc alatt, egy ízben pedig a Malec kezéről lepattant labda okozott riadalmat a hazaiak szentélye előtt. A párharc, melyre 2222 néző váltott jegyet, havas esőben fejeződött be.

Már a Podbrezovát várják

„Már az első félidőben padlóra küldhettük volna ellenfelünket, de több ziccerünkből csupán egyet értékesítettünk. Sajnos, számunkra továbbra is gondot jelent a gólhelyzetek értékesítése. Fordulás után rákapcsoltak a vendégek, de nagy igyekezetük ellenére a kötelező győzelmet nem engedtük ki a kezünkből. Most már minden idegszálunkkal a Podbrezová elleni párharcra összpontosítunk”– értékelte az éllovas újabb sikerét Radványi Miklós.

Nosztalgia helyett hivatástudat

„A második játékrészben agresszívabban játszottunk, sok labdát szereztünk, gyakrabban jutottunk el a hazaiak kapuja elé, de gólt szereznünk nem sikerült. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez” – summázta övéi helytállását Libor Fašiang. Asszisztense, ifj. Medgyes József ellenfélként érkezett egykori sikereinek helyszínére. „Nagyot fordult a világ. Nem is olyan régen sárga-kék szerelésben még játékosként futottam ki a pályára a DAC-stadionban. Most viszont a vendégek kispadján foglaltam helyet. Számomra nagy megtiszteltetést jelent, hogy huszonnyolc évesen másodedzőként lehetőséget kaptam a somorjaiaktól. Egyébként az erőnléti edzések irányítása tartozik a feladatkörömbe. A nosztalgiázás legjobb ellenszere a hivatástudat” – ecsetelte érzéseit a somorjaiak másodedzője.

Goran Antunovics, aki a közelmúltban még a somorjaiak mezét viselte, ezúttal első alkalommal lépett kezdőként pályára sárga-kék szerelésben. „Minden mérkőzésen a maximumot szeretném magamból kihozni, ezért az egykori csapatom elleni találkozó nem jelentett számomra plusz motivációt. Örültem a somorjai ismerőseimmel való találkozásnak, a kezdőcsapatba való besorolásnak, de leginkább a DAC győzelmének, mellyel alighanem tovább növeltük a lépéshátrányba került podbrezováiakra nehezedő lélektani terhet”– fogalmazott a házigazdák támadó középpályása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?