Gercsák Csaba 18. lett maratonúszásban

London |

<p>Gercsák Csaba a 18. helyen végzett a 10 kilométeres olimpiai maratonúszás pénteki versenyében.</p>

A tavalyi, sanghaji világbajnokságon 25 kilométeren bronzérmes magyar a Hyde Park egyik tava, a Serpentine 21 fokos vizében vágott neki az ötkarikás távnak 24 riválisa társaságában. A hőfok kedvezőnek tűnt, hiszen a négy évvel ezelőtti, pekingi olimpián a 10 kilométeres viadalt alapvetően azért nem tudta befejezni, s kényszerült feladásra a 24. születésnapját augusztus 19-én ünneplő Gercsák, mert ott és akkor 31 fokos, vagyis számára túlságosan is meleg vízben kellett úszni.

A londoni megméretésen - amely sajátos piknikhangulatban, emberek ezreinek kitartó üdvrivalgása közepette zajlott - a 24-es rajtszámú, a 2011-es Eb-n ebben a számban nyolcadik helyezett magyar versenyző a hat körre elosztott táv egyharmadánál a 15. volt, de nem sokkal lemaradva követte a közvetlen élbolyt. A középmezőny tagjaként a 16. időt mérték nála féltávnál, de még ekkor sem szóródott szét teljesen a társaság. A tíz kilométer kétharmadát leküzdve a 10. pozíciót foglalta el, az utolsó ellenőrző pontnál, bő másfél kilométerrel a befutó előtt a 13. volt, végül pedig - miközben a célba elsőként a normálmedencés úszásban, 1500 méter gyorson Pekingben olimpiai bajnok, Londonban bronzérmes tunéziai Usszama Melluli csapott be jelentős előnnyel - a 18. helyet szerezte meg Gercsák Csaba.

Eredmények:

nyíltvízi úszás, férfi 10 km, olimpiai bajnok:

Uszama Melluli (Tunézia) 1:49:55.1 óra

2. Thomas Lurz (Németország) 1:49:58.5

3. Richard Weinberger (Kanada) 1:50:00.3

...18. GERCSÁK CSABA 1:51:30.9

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?