Gelei: jó hírünket viszi el az AC Milan

Budapest |

<p>Az AC Milan vezetői elégedetten távoztak, s jó hírét keltik majd a világban Magyarországnak a ligaválogatott elleni szerdai barátságos mérkőzést követően - nyilatkozta az MTI-nek Gelei Károly, a budapesti esemény főszervezője.</p>

A Puskás Ferenc Stadionban 20 ezer néző előtt megrendezett, 5-2-es olasz sikerrrel zárult mérkőzés végleges pénzügyi eredményére ugyan még néhány napot várni kell, ám Magyarország egyetlen UEFA- és FIFA-engedéllyel rendelkező mérkőzésszervezője szerint mindenképpen megérte tető alá hozni a találkozót.

"Az, hogy anyagilag rentábilis volt-e a meccs, csak később derül ki. Persze bízom benne, hogy legalább nullszaldósra sikerült kihozni - mondta Gelei. - Két ok miatt is fontos volt nekünk a mérkőzés. Egyrészt a Milant nem lehet bármikor Magyarországra hozni, így annak ellenére is ki kellett használnunk a lehetőséget, hogy csupán két és fél hetünk maradt a szervezésre, hírverésre. Másrészt pedig így bebizonyíthattuk, hogy ennyi idő alatt is képesek vagyunk profin megrendezni egy ilyen eseményt. Ez azt hiszem, sikerült. A milánóiakkal a meccs után váltott néhány szóból is kiderült, hogy nagyon jól érezték magukat itt, és örültek, hogy eljöttek."

Gelei Károly saját és a szervező Goal Vision Kft., illetve az ország jó hírnevének erősítése mellett úgy gondolja, hogy a legfontosabb célt, a közönség szórakoztatását is elérték:

"Egy ilyen típusú meccsnek csak akkor van értelme, ha nézők jól szórakoznak. A magyar csapat is nagyszerűen játszott, s a milánóiakban sem kellett csalódnunk. Ronaldinho megmozdulásai például már önmagukban külön élményszámba mentek, de a Milan általában véve is nagyszerű partner. Rengeteg a sztár náluk, így akkor sincs baj, ha egyikük-másikuk gyengébb napot fog ki."

A korábbi válogatott kapus elmondta, a későbbiekben is szeretnének hasonló mérkőzéseket szervezni Magyarországra, mert ezekkel is segíthetik a hazai futball felemelkedését. A következő találkozó már szervezés alatt van, s noha Gelei részleteket még nem akart elárulni ezzel kapcsolatban, azt elmondta, hogy júliusban kerülhet sor egy újabb sztárcsapat magyarországi fellépésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?