Garinra szövik a taktikát Gombosék

Gombos Norbert

A világranglistán 17. Cristian Garin elleni két meccs kulcsfontosságúnak ígérkezik a Szlovákia–Chile tenisz Davis-kupa-meccsen, amelyet ma (17.30) és holnap (15.30) rendeznek Pozsonyban, az 1. világcsoport nyitókörében.

Gombos Norbert, a szlovák válogatott első számú játékosa nemrég a US Openen találkozott a chileiek sztárjával, és 6:3, 4:6, 6:4, 7:6-os vereséget szenvedett tőle az 1. fordulóban. „Nagyon kiegyenlített meccs volt, sajnos a kulcsfontosságú pillanatokban nem választottam jó megoldásokat. Több szettlabdám is volt a majdnem négyórás meccsen” – idézte fel a New Yorkban történteket Gombos a tegnapi online sajtótájékoztatón. Alex Molčan, a szlovákok másik teniszezője is bőszen bólogatott: „Láttam Gombi meccsét, tudom, hogyan játszik Garin, mire számíthatok tőle. A taktikát még megbeszéljük este.”
A sorsolás ugyanis úgy hozta, hogy ma Molčan kezd a chileiek ászával, majd Gombos lép pályára Nicolas Jarry ellen. „Nicolas magas teniszező, bombaerős adogatással, egészen más típusú játékos, mint Cristian. Hosszabb ideig nem teniszezhetett, de egyre inkább formába lendül, és a világranglistán is lépked felfelé” – mondta első ellenfeléről Gombos. A nádszegi származású játékos nem érzi úgy, hogy ő lenne csapata vezére. „Szerintem ha valaki, akkor a visszatérő Filip Polášek az, aki jóval régebb óta válogatott. Az is lényegtelen, ki az első és második számú játékos, csak az számít, nyer vagy veszít-e valaki” – jegyezte meg Gombos, hozzátéve, a US Openen tapasztaltnál gyorsabb borításon fognak játszani a Nemzeti Teniszközpontban, ami kis előnyt jelenthet számukra.


A pályafutása első Davis-kupa-meccsén szereplő Molčan már nagyon várja a debütálást. „Kiskoromban Hrbatý és Kučera meccseit néztem a sorozatban, ez nagyon motiváló számomra. A Garin elleni lesz pályafutásom egyik legnehezebb meccse. Remélem, hasonló lesz a teljesítményem, mint az elmúlt hetekben. Nagyon jó a hangulat a csapatban, ami kulcsfontosságú” – mondta Molčan.


Rajta kívül most mutatkozik be kapitányként Tóth Tibor is, aki „civilben” Gombos edzője. „Már régóta együtt készülhettünk a meccsre, így az edzések és a pillanatnyi forma alapján döntöttünk a nevezéskor, ami nem volt egyértelmű. Párosban a Polášek–Lukáš Klein duót neveztem, de ez még változhat – szögezte le Tóth, aki 15 éve beugróként Chilében már irányította a csapatot. – A horvátok elleni döntő után rendezték azt a meccset, amelyen Karol Beck nem játszhatott. Őrült hangulatú találkozó volt, talán 20 ezer ember is szurkolt a helyszínen.”
Pozsonyban ezúttal jóval kevesebben lehetnek a lelátón, a járványügyi szabályok 1500-as nézőszámot tesznek lehetővé. A meccset élőben közvetíti az STV 2. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?