Garamkelecsényi diadal Nagytapolcsányban

teremfoci

Látványos jelenetek sokasága, 38 meccsen 165 találat, a favorizált nyitraiak döntőbeli veresége, a jól szervezett garamkelecsényiek diadala került a krónikába a nagytapolcsányi sportcsarnokban, ahol a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség első alkalommal szervezett tornát a legfelsőbb szintű területi bajnokságban (VII. liga) őszi elsőséget szerzett csapatoknak.

A kerületi szövetség hatáskörébe tartozó területi szövetségeket 12 együttes képviselte. A Komáromi Területi Bajnokságot reprezentáló keszegfaluiak üde kivételnek számítottak: a második helyen telelnek a tabellán, a listavezető szentpéterieket helyettesítették az erőpróbán. A szervezők a tizenkét kollektívát két hatos csoportba sorsolták be. Az alakulatok előbb körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért.

Az A csoportban szárnyalt, mindegyik összecsapáson sikerrel vette az akadályt a több egykori élvonalbeli futballistát (Hambálek, Šimončič, Tóth) felvonultató nyitrai AC. A másik ágon a garamkelecsényiek és az illésházaiak kerültek az elit négyesbe. Az elődöntőben a zoboraljai gárda nyolcat vágott a felső-csallóközieknek, a garamkelecsényiek pedig büntetőkkel harcolták ki a döntőben való szereplés jogát. A bronzmeccsen a Mátyusföldet képviselő alakulat osztálykülönbséggel fektette két vállra a gólképtelen illésházaiakat. A fináléban feje tetejére állt a papírforma, a két veretlen csapat összecsapásán bukott a topfavorit, melynek játékosai gólínségben szenvedtek.

„A torna legjobb mérkőzésén a legjobb teljesítményt nyújtva győztük le a legesélyesebb vetélytársat. Tegyem hozzá: teljesen megérdemelten! Nem engedtük őket kibontakozni. Szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk. Javunkra vált, hogy több futballistánk kétéltű, a futsalban is jeleskednek. Legjobb játékosunk, Sásik a félpályáról talált be az ellenfél kapujába. Betegség miatt két kapusunk nem tartott velünk Nagytapolcsányba, őket a bajnokikon a védelem tengelyében tüsténkedő Matúš Bôžik kiválóan helyettesítette. Olyannyira, hogy ő vitte haza a legjobb hálóőrnek járó különdíjat. Rendkívül színvonalas, sportszerű tornát szervezett a kerületi futballszövetség. Sajnos, kevés futballkedvelőt láttam a nézőtéren” – kommentálta a vaskos meglepetésnek számító elsőséget Roman Chmelo, a tornagyőztes garamkelecsényiek edzője, aki két góllal vállalt részt a tornasikerben.

A szervezők a legeredményesebb kollektívákat és a posztok (kapus, mezőnyjátékos, gólkirály) legjobbjait díjazták. A végelszámolásnál a gólkirályi címért vívott versenyben hármas holtverseny alakult ki, Martin Valsa javára az döntött, hogy két riválisával ellentétben ő hét meccsen szerezte a nyolc találatot. Az újdonságnak számító erőpróba kedvező visszhangra talált, értesüléseink szerint jövőre is megrendezik.

A torna jegyzőkönyve

Őszi elsők teremfocitornája, Nagytapolcsány

Csoportvégeredmény – A csoport: 1. AC Nitra 15 pont, 2. Sládkovičovo 12, 3. Brestovec 9, 4. Mužla 6, 5. Čermany 3, 6. Kameničná 0.

B csoport: 1. Hronské Kľačany 11 pont, 2. Nový Život 10, 3. Skačany 10., 4. Štefanov 6, 5. Cífer 5, 6. Nová Dubnica 0.

Helyosztók – mérkőzés a 11. helyért: Kameničná–Nová Dubnica 2:2 – büntetőkkel: 5:6.

Mérkőzés a 9. helyért: Cífer–Čermany 2:2 – büntetőkkel: 3:4.

Mérkőzés a 7. helyért: Mužla–Štefanov 1:2.

Mérkőzés az 5. helyért: Skačany–Brestovec 4:4 – büntetőkkel: 2:3.

Elődöntők: AC Nitra–Nový Život 8:1, g.: Hambákek 3, Kochan 2, Hrebík, Vinter, Černý, ill. Méry; Sládkovičovo–Hronské Kľačany 4:4, g.: Mészáros 3, Pilo, ill. Chmelo, Mudrák, Sásik, Turnai – büntetőkkel 1:3.

Mérkőzés a 3. helyért: Sládkovičovo–Nový Život 4:0, g.: Žáčik, Mészáros, Pilo Klačan.

Tornadöntő: AC Nitra–Hronské Kľačany 0:4, g.: Sásik 2, Begáni, Mudrák.

Díjazottak – a legjobb kapus: Matúš Bôžik (garamkelecsényi), a legjobb mezőnyjátékos: Tomáš Hambálek (AC Nitra), gólkirály: Martin Valsa (Brestovec, 8 gól).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?