GALÉRIA: Mindhárom magyar gólt lőtt, győzött és már második a DAC

dac trencsén

A DAC 3:1-re verte a trencséni együttest a labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójában, ezzel a tabella második helyére ugrott. A hazai gólokat Vida Kristopher, Kalmár Zsolt és Vida Máté lőtte.

Ünnepi pillanattal indult a meccs: Eric Davis átvehette a 100. bajnoki mérkőzésére készített jubileumi mezt.

A DAC kezdőcsapatából ezúttal kimaradt Vida Máté és Ramírez, Oravec és Fábry kezdett.

Az előző két tétmeccsükön nem rúgtak gólt a sárga-kékek, a nagyszombati Spartakot gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel ejtették ki a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében, majd a bajnokságban a szerediekkel is csak 0:0-t játszottak.

A trencséniek ellen viszont gyorsan vezetést szerzett a DAC: a 3. percben Divkovic passza után Vida Kristopher mellel jól vette át a labdát, leesni sem hagyta, és a rövid saroknál megtalálva a rést védhetetlenül a hálóba bombázott – 1:0. Vida Kristophernek ez volt a hetedik gólja a bajnokságban.

Az első negyedóra a DAC-é volt, gyors egymásutánban négy szögletet is rúgtak, nagyon jól mozogtak a játékosok, jól találták meg az üres területet.

A trencséniek a 16. percben vezették az első akciójukat, de az rögtön góllal végződött: Van Kessel ment el a jobb oldalon, laposan középre adott, Koolwijk pedig közelről berúgta – 1:1. A hazai védők helyezkedése enyhén szólva nem volt ideális.

A 22. percben ismét Van Kessel futott el a jobb oldalon, kapura is lőtt, de Jedlička kiütötte a labdát.

Galéria

Ezután megint a DAC volt aktívabb, de Fábry fejese és Ronan lapos lövése sem tartott kapura. A hazai védelem bal oldalának (konkrétan a jubiláló Davisnek) viszont nagy gondot okozott Van Kessel, akinek a gyorsaságával nem tudott mit kezdeni.

A DAC a második félidőben is igyekezett az iramot diktálni. Blackman betörése után Fábry fordult nagyon szépen kapura, a lövése levágódott, majdnem trencséni öngól lett belőle. Az 57. percben Divkovic lövése levágódott, a magas labdát Kalmár ollózta, és a lövés pont úgy pattant meg Chudý előtt, hogy a trencséni kapus nem érhette el – 2:1. „Kalmár Zsolti a legnagyobb király!” – zengett a lelátókról.

A második félidő derekán Hyballa cserélni kényszerült, Vida Kristopher egy ártatlannak tűnő szituációban elcsúszott, és már csak sántikálni tudott. Helyette Koštrnát küldte pályára a DAC vezetőedzője, a jobbhátvéd ezt megelőző négy bajnokit vádlisérülés miatt kihagyta. Nem sokkal később Fábry helyett Vida Máté állt be.

A hazaiaknak két jó helyzetük is volt, de Blackman próbálkozása gyenge volt, Kalmár meg ezúttal arra lőtt, amerre állt, és éppen nem a kapuval szembe volt fordulva.

Érdekes

DAC–Trenčín 3:1 (1:1)

Góllövők: Vida K. (3.), Kalmár (57.), Vida Máté (78.), ill. Koolwijk (16.)

Sárga lap: Davis, Blackman, ill. Skovajsa.

Játékvezető: Ziemba, 7027 néző.

DAC: Jedlička–Blackman, Kružliak, Beszkorovajnij, Davis–Fábry (69. Vida M.), Oravec, Ronan (90+4. Veselovský)–Vida K. (65. Koštrna), Kalmár, Divkovic.

TRENČÍN: Chudý–Ligeon, Kleščík, Skovajsa, Julien–Zubairu, Koolwijk, Roguljic (74. El Mahdioui)–Bukari, Catakovic (69. Cornvalius), Van Kessel (82. Depetris).

A 78. percben a tizenhatos bal oldali sarkában Vida Máté kapott egy lapos passzt Divkovictól, a magyar középpályás pedig tökéletesen eltalálta a labdát: úgy emelte, hogy a kapus már nem érte el, aztán lefelé csapódott – 3:1.

Ezzel mind a három magyarországi légiós feliratkozott a góllövőlistára – ilyen meccse korábban nem volt a DAC-nak.

A trencséniek is próbálkoztak, voltak lehetőségeik, Jedlička sem nézhette hátradőlve a meccset: egyszer a gólvonal előtt gurult végig a labda.

A végjátékban Ronan adhatta volna meg a kegyelemdöfést a vendégeknek, jó kiugratás után viszont a kaput sem találta el.

A közönség nem sokáig mérgelődött a kimaradt helyzet miatt, teli torokból szállt az ének: „Az éjjel soha nem érhet véget...”

A dunaszerdahelyiek hazai környezetben csaknem három év után győzték le a trencsénieket, és mivel a zsolnai együttes kikapott, a DAC a tabellán a második helyre ugrott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?